avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna seara! As avea si eu o intrebare. Sunt titularul unei institutii de invatamant superior. Pot beneficia de indemnizatie crestere copil daca am semnat un act aditional la contractul individual de munca pe 15.10.2014 care prevede urmatoarele:
1. Se modifica elementul III - conditii de angajare, al contractului individual de munca si va avea urmatoarele prevederi: o fractiune de norma de 3 ore/saptamana.
2. Se modifica elementul IV - Salariul, al contractului individual de munca si va avea urmatoarele prevederi: Salariul de baza lunar brut este de 150 lei.

Eu am ore doar pe semestrul I, pe semestrul al doilea nu mai am ore. Ei nu mi pot desface contractul de munca....caci nu este pe o perioada determinata. Daca ar fi fost banuiesc ca s ar fi specificat pe undeva acest lucru. Lucrez in aceasta institutie de 11 ani.....din cauza numarului redus de studenti unele persoane nu mai au norma intreaga.....eu nu mai sunt cuprinsa pe statul de functiuni pe semestrul al doilea. Sa le fac o instiintare scrisa cum ca sunt in luna a 4 a de sarcina? Practic, in luna februarie incepe al doilea semestru, dar eu, teoretic nu as mai avea cum sa fiu platita.....mi se poate desface contractul de munca in aceasta perioada?

De exemplu, pe fluturasul de salariu din luna noiembrie scrie: salariu negociat: 1200/20..................salariu realizat: 150 ron , TOTAL CU SPOR: 173
1/2 NORMA
TOTAL VENIT: 173
UNU 0,5%: 1
CAS 9,5%: 18
CASS 6,5%: 10

Deducere personala: 173 lei
Venit net: 144 lei

Venit impozabil: 0
Impozit: 0

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:47, 24 Martie 2015
Se poate beneficia de indemnizatia pentru CCC si daca nu obtine venituri supuse impozitului pe venit. In acest sens, art.2 alin.5 din OUG 111/2010.
Buna ziua!
Am revenit la subiectul legat de indemnizatie crestere copil.V am scris acum o luna ca am un contract de munca de 3 ore/saptamana( fractiune de norma cu 3 ore/saptamana). Problema este ca lunile februarie, martie si aprilie(pe 10 aprilie voi intra in prenatal....caci in iunie ar trebui sa nasc) nu voi fi platita caci nu am ore pe semestrul al doilea care a inceput pe data de 23 februarie....lucrez in invatamant. Contractul de munca nu mi se va incheia ....dar nici nu voi figura ca fiind platita.
In aceste conditii voi mai putea beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului? Ce ma sfatuiti sa fac? Deja luna februarie a trecut....mi am luat un concediu medical pe data de 23 februarie...pana pe 1 martie. Si imi voi lua si in luna martie...10 zile...macar sa iau niste banuti. Institutia angajatoare imi plateste mie darile catre stat...atata timp cat figurez ca angajata a lor?
Multumesc anticipat!
Buna ziua! As avea si eu o intrebare legata de acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului. Sunt insarcinata in apropape 6 luni, urmand ca la mijlocul lunii iulie sa nasc. Lucrez in invatamantul superior.Am contract de munca pe perioada nedeterminata(in luna noiembrie mi s a facut un act aditional la contractul de munca in care este specificat faptul ca am fractiune de norma de 3 ore pe saptamana. Eu am avut ore doar in semestrul 1 care s a incheiat pe 23 ianuarie....urmand perioada de examene, iar de pe 23 februarie a inceput semestrul al doilea)
Eu mi am luat un concediu medical doar de 4 zile pe luna februarie....pentru ca nu voi fi platita pe semestrul al doilea, neavand ore.
Banii pe care ii voi lua pe concediu medical pot fi considerati venituri profesionale?
Ma afecteaza la primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului?
Ce ar trebui sa fac in continuare? In luna martie sa mi iau 10 zile concediu medical...la 1 aprilie o sa intru in prenatal. Restul zileleor din martie si februarie in care nu APAR CA AS AVEA CONCEDIU MEDICAL MA VOR AFECTA LA INDEMNIZATIEß
Multumesc anticipat!
1. Vi s-a mai spus ca plata contributiilor si a impozitului pe venit nu eset o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Indemnizatiile pentru concedii medicale de orice fel (inclusiv pentru concediul de maternitate) sun asimilate salariilor sunt avute in vedere la acorarea indemnizatiei pentru CCC.
Buna ziua! O intrebare as avea.Data estimativa a nasterii copilului meu este 20 iunie(atunci se implinesc 40 de saptamani de sarcina....fiind nastere prin cezariana, va fi ceva programat).As putea sa mi iau de la 1 aprilie concediul prenatal?Stiu ca trebuie sa fie in total 126 de zile..prenatal si postnatal. Eu vreau sa mi iau cele 81 de zile de prenatal si sa mi las restul de 42 pentru postnatal. Este posibil sa mi se acorde atatea zile de prenatal?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu de maternitate si de concediu pentru cresterea copilului? florydulcik florydulcik fiind angajata la 4 ore(partime).dupa ce perioada pot beneficia de concediu maternal?beneficiez de indemnizatia pt ingrijire copil?daca da,dupa ce perioada de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe perioada determinata pe locul unei titulare de post aflata in ccc - pot beneficia de somaj? AlexaC3 AlexaC3 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: sunt insarcinata si CIM imi expira cu apox. 1 luna inainte de a putea intra in concediu prenatal. CIM este ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestere copil (ccc) angi prunaru angi prunaru As dori sa stiu va rog,pentru cineva care a întrerupt munca,nu a mai platit asigurari medicale de 6 luni si a ramas gravida,daca ar începe sa plateasca din ... (vezi toată discuția)