avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna seara! As avea si eu o intrebare. Sunt titularul unei institutii de invatamant superior. Pot beneficia de indemnizatie crestere copil daca am semnat un act aditional la contractul individual de munca pe 15.10.2014 care prevede urmatoarele:
1. Se modifica elementul III - conditii de angajare, al contractului individual de munca si va avea urmatoarele prevederi: o fractiune de norma de 3 ore/saptamana.
2. Se modifica elementul IV - Salariul, al contractului individual de munca si va avea urmatoarele prevederi: Salariul de baza lunar brut este de 150 lei.

Eu am ore doar pe semestrul I, pe semestrul al doilea nu mai am ore. Ei nu mi pot desface contractul de munca....caci nu este pe o perioada determinata. Daca ar fi fost banuiesc ca s ar fi specificat pe undeva acest lucru. Lucrez in aceasta institutie de 11 ani.....din cauza numarului redus de studenti unele persoane nu mai au norma intreaga.....eu nu mai sunt cuprinsa pe statul de functiuni pe semestrul al doilea. Sa le fac o instiintare scrisa cum ca sunt in luna a 4 a de sarcina? Practic, in luna februarie incepe al doilea semestru, dar eu, teoretic nu as mai avea cum sa fiu platita.....mi se poate desface contractul de munca in aceasta perioada?

De exemplu, pe fluturasul de salariu din luna noiembrie scrie: salariu negociat: 1200/20..................salariu realizat: 150 ron , TOTAL CU SPOR: 173
1/2 NORMA
TOTAL VENIT: 173
UNU 0,5%: 1
CAS 9,5%: 18
CASS 6,5%: 10

Deducere personala: 173 lei
Venit net: 144 lei

Venit impozabil: 0
Impozit: 0

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:47, 24 Martie 2015
1. Da, este posibil.

2. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 23. - (1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcinã şi lãuzie, pe o perioadã de 126 de zile calendaristice, perioadã în care beneficiazã de indemnizaţie de maternitate.
...

Art. 24. - (1) Concediul pentru sarcinã se acordã pe o perioadã de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lãuzie pe o perioadã de 63 de zile dupã naştere.

(2) Concediile pentru sarcinã şi lãuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimã obligatorie a concediului de lãuzie sã fie de 42 de zile calendaristice.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu de maternitate si de concediu pentru cresterea copilului? florydulcik florydulcik fiind angajata la 4 ore(partime).dupa ce perioada pot beneficia de concediu maternal?beneficiez de indemnizatia pt ingrijire copil?daca da,dupa ce perioada de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe perioada determinata pe locul unei titulare de post aflata in ccc - pot beneficia de somaj? AlexaC3 AlexaC3 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: sunt insarcinata si CIM imi expira cu apox. 1 luna inainte de a putea intra in concediu prenatal. CIM este ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestere copil (ccc) angi prunaru angi prunaru As dori sa stiu va rog,pentru cineva care a întrerupt munca,nu a mai platit asigurari medicale de 6 luni si a ramas gravida,daca ar începe sa plateasca din ... (vezi toată discuția)