avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indiviziune sau partaj voluntar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indiviziune sau partaj voluntar

Bună seara,
Cu respect, aș dori să întreb:
Care este diferența între ieșirea din indiviziune și partajul voluntar, (ambele fiind operațiuni notariale), pentru că din ceea ce am citit pe net, am înțeles că rezultatul final este același, însă diferă taxele. În sensul că, partajul voluntar este scutit de impozit.
Corect?.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: FARKAS TRAIAN IOSIF , utilizator 00:10, 11 Ianuarie 2015
Probabil acesta este motivul pentru care notarii evită partajul voluntar, faptul că operaţiunea este scutită de impozit NU?.
MULŢUMESC!.
Nu l evita domnule! Sunteți in eroare,! Impozitul il încasează notarul dar il da statului nu este venitul lui! Partajul sau ieșirea din indiviziune este scutita de impozit la stat insa nu de onorariu datorat autentificarii actului de către notar. De abia acest onorariu este al notarului.
Cu scuzele de rigoare (dacă, v-am supărat) situaţia reală este aceasta pe care v-am descris-o.
În Codul Fiscal am citit despre faptul că partajul este scutit de impozit, însă de indiviziune NU.
Care ar fi explicaţia dumneavoastră?.
Poate îmi indicaţi dumneavoastră articolul care prevede scutirea de impozit a ieşirii din indiviziune, pentru că eu Nu l-am găsit.
MULŢUMESC!.
Stimate domn dvs nu aveți proprietatea termenilor! Daca nu înțelegeți ca ieșirea din indiviziune este Sinonimul adică cuvinte care au acelasi înțeles cu partajul voluntar. Dvs aveți probleme de înțelegere a limbii romane. Batem câmpii cu gratie de doua pagini si nu înțelegeți nici de la mine, nici de la colega mea Beatrice,ca IESIREA DIN INDIVIZIUNE ESTE ACELASI LUCRU CU PARTAJUL VOLUNTAR. SUNT SINONIME ADICA AU ACELASI INTELES LEXICAL SI JURIDIC!
:hammer:
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015
ContSters338589, utilizator
Nu sunt nici notar şi nici jurist, doar încerc să mă informez şi să înţeleg cum funcţionează sistemul ca să-mi protejez buzunarul. Cu ce am greşit?.
Eu v-am expus cum stă situaţia şi-n condiţiile în care ori unde te duci, toţi te operează la buzunar sau nu-ţi acordă drepturile inclusiv cele stabilite prin lege, este normal să te informezi.
După câte-mi aduc aminte sinonim înseamnă cu acelaşi înţeles, însă cele două cuvinte în opinia mea nu sunt sinonime, deoarece:
- indiviziunea este o stare de fapt iar partajul este o operaţiune ce se execută.
Dar să trecem peste divergenţe şi să ne oprim la esenţă, deoarece aceste informaţii vor fi folositoare şi altora.
DECI:
Susţineţi că indiferent cum este denumită operaţiunea, partaj voluntar sau ieşire din indiviziune acestea sunt scutite de impozitul datorat statului.
CORECT?
Mulţumesc.

Alte discuții în legătură

Succesiune teren extravilan Mustatea Ioana Mustatea Ioana Tatal meu a decedat pe 16.10.2009 , nu am reusit sa facem succesiunea terenului pe care il avea in proprietate pina la aceasta data si anume 5 ha , ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca craciun jean craciun jean Tatal meu este decedat. Sunt in viata mama, eu si o sora a mea. Dorim sa rezolvam iesirea din indiviziune. Persoane cunoscute ne-au recomandat sa rezolvam ... (vezi toată discuția)