Buna seara, la aliniatul 3 va intereseaza teza a II-a, nu teza I., v-am subliniat in citatul dvs.:
vasea_13 a scris:
(3) Impozitul pe clădiri datorat de persoanele fizice care deţin în proprietate mai multe clădiri, dobândite prin succesiune legală, nu se majorează. Clădirile dobândite prin succesiune legală se iau în calcul la determinarea ordinii de dobândire, necesară stabilirii majorării impozitului pe clădiri, potrivit prevederilor art. 252 alin. (1) din Codul fiscal.
vasea_13 a scris:
Nicaieri nu scrie ca fractiunile de proprietate dobandite prin succesiune se iau in calcul la determinarea ordinii de dobandire
A pari, fractiunea de proprietate este proprietate. Legea, textul, se interpreteaza in spirit nu in litera, ca in litera nu are cum legiuitorul sa prevada absolut toate situatiile posibile pe fata pamantului. Intelegeti?
:magic:
P.S. Intr-un final eu incerc sa va explic de ce vi s-a intamplat ce vi s-a intamplat si nicidecum nu va incasez eu impozitul suplimentar (sper ca intelegeti punctul meu de vedere). Faptul ca dvs. va cramponati in fel si chip de argumente (altele decat juridice) este un drept al dvs.