avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe o a doua locuinta fara ca ea sa existe
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe o a doua locuinta fara ca ea sa existe

Mi-am cumparat o locuinta in judetul Neamt dar nu mi-am schimbat si buletinul figurand cu domiciliul la parinti in jud Iasi. Tata a decedat si, in urma succesiunii, casa lui a fost impartita intre mama si cei 4 copii, deci o particica am si eu. Problema e ca cei de la fisc ma obliga sa platesc impozit pe casa ca si cum as avea doua locuinte. Cei de la Neamt ma trimit la Iasi sa aduc o hartie precum ca n-am inca o locuita si in Iasi, iar acestia spun ca nu pot sa-mi dea asa ceva.
Ce e de facut?
Mentionez ca locuinta din Neamt mi-am cumparat-o prin programul "Prima casa"
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2015
vasea_13, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 07:46, 14 Ianuarie 2015
In mod practic, aveti la indemana calea contestatiei asupra deciziei de impunere emisa de organele fiscale (daca s-a emis), in termen de 15 zile, sau o actiune in contenciosul administrativ prin care contestati la fel, orice drept subiectiv care vi s-a incalcat, intre care abuzul autoritatilor in stabilirea impozitului majorat sau interpretarea extensiva a legilor in mod nejustificat si eronat, etc, dupa caz, ...insa si intr-un caz si in celalalt va trebui sa va motivati hartia aia atat in fapt (adica va spuneti in scris oful asa cum ati facut-o si aici pe forum), cat si mai ales in drept (adica sa va intemeiati pe o lege care exista si care s-a aplicat bine sau prost), insa ...retineti ca motivari de genul sau in genul "...eu consider ca legea e proasta" sau "...nu e normal asa ceva", sau etc, nu valoreaza doi bani.
Mai multe ce sa va zic? La lupta ... si bafta multa
Daca imi schimb domiciliu(buletinul) pe Neamt la noua locuinta, rezolv problema?
Mentionez ca in toamna anului trecut cand am achizitionat noua locuinta am platit deja impozitul majorat
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2015
vasea_13, utilizator
Necontencios vorbind, da, problema se mai rezolva daca :
1) va schimbati domiciliul la Neamt (cu toata pleiada de consecinte juridice si schimbare de alte acte), caci la Iasi desi este a 2-a locuinta nu veti plati majorat (opereaza succesiunea).
sau
2) renuntati la acel 1/8, prin instrainare catre mama sau vreun frate, etc.

P.S. Poate (zic poate, dar acum este tardiv), dvs. si cei 2 frati, nu ar fi trebuit sa acceptati succesiunea de la tata (adica sa renuntati in favoarea mamei), caci oricum ulterior, la succesiunea mamei, tot acolo se ajungea (in fine, este o alta discutie), insa nu mai apareau astfel de probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit locuinta fara a avea domiciliul acolo ioana_cernea ioana_cernea Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog, cu o informatie. Daca detin 2 locuinte dar nu locuiesc la nici una din adrese, cum se calculeaza majorarea de impozit ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului majorat pentru mai multe cladiri-persoane fizice EH0525 EH0525 Am (1).un apartament la bloc ,apoi am mostenit (2).19% din apartamentul parintilor si acum mi-am construit inca (3) o locuinta. Pentru locuinta(3) mi ... (vezi toată discuția)
Impozitare la mai multe proprietati gabi1974 gabi1974 A doua si a treia proprietate se impoziteaza suplimentar cu 65% respectiv 150% conform art 252 din Codul Fiscal in cazul in care prima este o boxa iar a doua ... (vezi toată discuția)