avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost prins de un echipaj de politie in timp ce ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost prins de un echipaj de politie in timp ce aveam permisul suspendat

Buna ziua, acum vreo 4 luni mi s-a suspendat dreptul de a conduce pe 30 de zile pentru o depasire neregulamentara. Fiind mic si fara minte nu am putut astepta aceasta perioada si m-am urcat la volan moment in care am fost oprit de un echipaj de politie. Le-am inmanat actele masinii si buletinul dar nu si permisul. Acestia m-au cautat in baza de date si au aflat ca permisul meu era suspendat. M-au dus la sectie mi s-a intocmit un dosar penal. Dosarul a trecut pe la parchet iar acum este la judecatorie. Multi prieteni ma sperie cu diferite zvonuri ca o sa mi se anuleze permisul si timp de un an sau 2 nu mai pot da, sau ca o sa ma intru la puscarie. In declaratiile luate de politie mi-am recunoscut fapta si asta o sa fac si in fata instantei. As vrea ca cineva cu destula experienta sa imi spuna ce o sa se intample ( aici ma refer la sentinta ). Daca este adevarat ca o sa fac puscarie sau ca o sa mi se suspende dreptul de conducere pe un an sau 2. Astept un raspuns :sorry:
DVSplay a scris:

Buna ziua,
Daca esti la prima abatere vei primi:
- amenda
- suspendarea permisului pentru inca 90 de zile
- va trebui sa dai sala din nou

Faceti confuzie intre raspunderea penala si raspunderea contraventionala.
Masurile la care va referiti pot fi dispuse doar ca sanctiuni contraventionale, printr-un proces-verbal de contraventie, pe cand @fastf44 are un dosar penal pe rol, situatie in care sanctiunile sunt cele prevazute de codul penal, in speta art. 335 alin. (2).
DVSplay a scris:

informeaza-te mai exact dintr-un caz similar discutat aici www.avocatnet.ro/content/for...

Bafta si ai grija pe viitor!

Discutia spre care ati facut trimitere era din anul 2009, iar intre timp s-a schimbat legislatia penala si rutiera, deci nu mai sunt de actualitate informatiile de acolo.
Mai sunt posibile si alte modalitati de individualizare daca ati ajuns in instanta, spre exemplu, amanarea aplicarii pedepsei, situatie in care ramaneti cu permisul.
Eu banuiesc ca va fi o pedeapsa de 1 an de inchisoara cu suspendare.
Eu cred ca ijstanta ii va da suspendare in cel mai fericit caz.
Nu ar fi insa incorect nici cum ziceti.

Alte discuții în legătură

Fara permis, baut, accident, furt zaicaioan zaicaioan Buna ziua ...sa incep asa am venit baut acasa am luat cheile de la masina lu cumnatamiu care sta cu mine in aceeasi casa am facut accident FARA VICTIME a venit ... (vezi toată discuția)
Permis violyd violyd buna ziua va rog sa-mi spuneti daca dupa ce esti prins cu permisul suspendat ti se mareste pedeasa cu suspendarea (vezi toată discuția)