avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... valabilitate CEC
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

valabilitate CEC

Cate zile are valabilitate din data emiterii are un CEC? Modelul vechi are o decontare mai lunga; exista riscul de a expira?
Cel mai recent răspuns: simonaelena , utilizator 11:22, 16 Iunie 2009
Acum am intrat in casa si in cutia postala... citatie de la politie.

Cecul l-am lasat in alb pana la semnarea unui contract, iar pt asta am facut o imputernicire. Am retras imputernicirea printr-un fax dupa semnarea contractului. Pt serviciile din contract am facut plati (aprox. 200.000ron) iar pt restul am emis BO cu diferite scadente. Dupa incasarea unor bilete, furnizorul a decis ca nu ii convin scadentele si mi-a spus ca va folosi cecul. Am ramas surprins ca mai e valabil cecul, acesta fiind un cec vechi. A depus cecul, a fost refuz, acum ma intreb cum sa reactionez. Evident am sa merg luni la un avocat, dar un sfat ajuta.
Multumesc
cea mai buna solutie este sa mergeti asistat de avocat. Acesta in functie de detaliile dosarului va actiona in consecinta in interesul dvs. Daca imi spuneti de unde sunteti si sub rezerva de a avea un colaborator in zona dvs, am sa va pot recomanda pe cineva
Sunt din Timisoara. Lumea spune ca nu ar trebui sa imi fac griji pt ca reiese ce nu am avut rele intentii. Stiti cum este cu operatia de apendicita: este una usoara dar presupune niste riscuri, ca orice operatie...
Buna ziua
In legatura cu biletele la ordin: in cate zile de la data scadentei inscrisa pe biletul la ordin, acesta poate fi decontat?
Intreb, pentru ca am avut bilet la ordin scadent in 06 iunie si a intrat la decontare in 15 iunie. Nu cred ca e normal. Citisem cu ceva timp in urma ca BO trebuie sa se deconteze in termen de 2 zile de la data scadentei. Este adevarata afirmatia si daca da, care act normativ o reglementeaza?

Multumesc
Biletul la ordin se deconteaza si dupa o luna. Ideea este ca dupa opt zile (parca) nu mai este incident de plata major daca nu exista acoperire in cont. In rest... toate-s la fel. CIP, executare, etc... Stiu, nashpa... :) Dupa ce ca le luam marfa si acceptam serviciile lor, mai vor sa le dam si banii ce li se cuvin! :)

Alte discuții în legătură

Termen de valabilitate fila cec in alb EuroGsm EuroGsm Fila CEC in alb are un termen de prescriptie in care poate fi folosita? (cum este cazul BO in alb pe care il putem folosi in termen de 3 ani de la data ... (vezi toată discuția)
Diferenta si asemanarea intre o fila cec si un bilet la ordin elena cailean elena cailean buna ziua. intrebarea mea este: ce asemanari si deosebiri sunt intre emiterea catre furnizori de file de cec, si cea de bilete la ordin. eu platesc ... (vezi toată discuția)
O societate a bagat un cec in cip????? ghimicim ghimicim sc.xx a bagat un cec emis de societatea noastra in cip,desi noi aveam dsponibil in cont la data scadentei. pentru a anula inscrierea in cip cererea o fac ... (vezi toată discuția)