avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datorie lasata la banca mostenitorului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datorie lasata la banca mostenitorului

Buna ziua! Am o problema, as dori va rog sa ma lamuriti.

In urma cu 3 ani tatal prietenei mele mai avea o datorie la banca in valoare de ~5000lei, intre timp el a decedat. Prietena mea, fiind singura mostenitoare, cei de la banca au inceput sa o caute pe ea ca sa restituie datoria (plicuri, apeluri) timp de 1-2 ani. Mentionez ca decedatul nu a semnat niciun act care sa o elibereze pe mostenitoare de plata datoriei.
Recent, verisoara prietenei mele a fost la banca sa declare ca nu mai exista mostenitori, iar aceasta a sfatuit-o sa nu isi faca cont/card/etc la alte banci ca sa nu o gaseasca sa o oblige sa plateasca datoria.

Voiam sa ma lamuriti va rog, daca isi va face cont/card la orice banca,or sa o gaseasca in baza de date urmand procedurile? Exista vreo alta cale de a scapa de datorie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sionut01 , utilizator 12:30, 27 Ianuarie 2015
Cum se probeaza acceptarea tacita a mostenirii? In cazurile astea exista posibilitatea ca potentialul mostenitor sa meraga la un notar sa dea o declaratie ca refuza orice mostenire? Actul respectiv se poate depune la banca ca sa fie lasata in pace persoana?
Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2015
Cris1971, utilizator
intervenție moderator
@cris1971 va rog sa deschideti topic separat cu problema dvs.
Mulțumesc.
Cris1971 a scris:

Cum se probeaza acceptarea tacita a mostenirii? In cazurile astea exista posibilitatea ca potentialul mostenitor sa meraga la un notar sa dea o declaratie ca refuza orice mostenire? Actul respectiv se poate depune la banca ca sa fie lasata in pace persoana?


Putea proba ca nu a acceptat mostenirea daca dadea declaratia in termenul de acceptare sau de renuntare la mostenire.
Acum nu mai poate da declaratie de renununtare la mostenire.

In proces se va stabili...

Nu inteleg insa daca chiar nu avea absolut nimic defunctul si avea doar o datorie.
Daca defunctjl nu avea nimic pe numele lui situatia poate fi favorabila userului tot la fel
cumnar putea fi defavorabila daca avea...
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Defunctul nu avea niciun bun trecut pe numele lui, a locuit impreuna cu fiica lui acasa la maica-sa. Deci tocmai asta presupun ca a impiedicat banca sa ia vreo masura pana acum si de aceea incerca sa dea de fiica.
Ar mai fi problema; atunci cand se va face succesiunea casei, partea din partea tatalui ii va cuveni fiicei lui, astfel, daca nu ma insel, s-ar putea ivi o problema care sa prezinte un interes pentru banca. Nu stiu exact, prin acele acte nu o sa fie prezent numele tatalui cum ca i-a lasat un bun material mostenitoare de drept?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Sionut01, utilizator
Niciun rapsuns? Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Somatie cezar_iul cezar_iul in cazul in care cineva s-a sinucis si avea o datorie bancara cine se obliga sa o plateasca? persoana nu era casatorita, nu are giranti iar apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Notificare cezar_iul cezar_iul in cazul in care cineva s-a sinucis si avea o datorie bancara cine se obliga sa o plateasca? persoana nu era casatorita, nu are giranti iar apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Datorii la banca greu de achitat Doina B Doina B Buna ziua! In conditiile in care am un credit substantial la o banca, cu o rata lunara care, in perioada actuala, depaseste cu mult posibilitatile mele ... (vezi toată discuția)