avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintarea postului,concedierea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintarea postului,concedierea

Sunt chemata la servici pentru a-mi semna demisia din partea angajatorului pe motiv ca se desfiinteaza postul.Momentan sunt in concediu de odihna trimisa obligat de firma.As dori sa stiu ce acte ar trebui sa m-i se dea la semnat si care sunt conditiile legale pentru a nu semna ceva gresit.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 8 Iunie 2009
Deci maine ar trebui sa primesc un preaviz de 20 zile si abia dupa ce trec cele 20 de zile se va semna incetarea contractului de munca cf. art. 65?sau se poate semna odata cu preavizul?Concediul de odihna este obligatoriu de efectuat sau se plateste de angajator?
1. Decizia de concediere se poate semna si in acelasi timp cu instiintarea de preaviz. Dar exista riscul ca in aceasta perioada de preaviz sa aveti un concediu medical si atunci preavizul se prelungeste cu perioada de concediu medical si, deci, trebuie alta decizie de concediere cu alta data.
2. In perioada de preaviz se poate lua concediu de odihna, cu ac ordul angajatorului, fara a se prelungi preavizul.
3. Daca la data concedierii mai aveti CO de luat, atunci angajatorul este obligat sa vi-l compenseze in bani, conform Codului muncii:
Art.141 (4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Decizia de concediere si preavizul pot sa aibe aceeasi data?
Da, pot avea aceeasi data.
Exista aceasta posibilitate ca decizia de concediere si instiintarea de preaviz sa aibe aceeasi data ... dar de preferat ar fi ca decizia de concediere sa fie emisa dupa terminarea perioadei de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa semnez in caz de concediere? georgika georgika Daca sunt concediata ce acte trebuie sa semnez?Numai decizia de concediere??? Pt ca firma mea umbla cu magarii in privinta asta....nu vor sa ne acorde ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post petronela78_m petronela78_m Buna seara, Inainte cu 3 saptamani, am fost anuntata verbal ca postul meu se va desfiinta, iar un alt post nu au care sa-mi-l ofere si in plus nu se mai fac ... (vezi toată discuția)