avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... NUMAR PERSOANE DECLARATE LA INTRETINERE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

NUMAR PERSOANE DECLARATE LA INTRETINERE

Buna seara. Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme. Sunt presedinte al unei Asociatii de Proprietari si avem probleme cu mai multi locatari care fac cereri de scoatere de la intretinere, pe mai multe luni consecutive, dar sunt vazuti mereu in imobil. Am adresat aceasta intrebare si serviciului abilitat din Primarie si am primit urmatorul raspuns: ``Adunarea Generala stabileste perioada de scutire a unei persoane de la plata fractiunilor din cota de contributie lunara repartizate pe persoane, iar perioada trebuie sa fie de cel putin 15 zile intr-o luna, conf. HG 1588/2007.``
Urmeaza sa avem o Adunare Generala si majoritatea locatarilor au propus sa nu mai acceptam mai putin de 1 persoana / apartament. Cu alte cuvinte, chiar daca nu locuieste nimeni intr-un apartament, sa fie obligatoriu sa fie trecuta 1 persoana. Am inteles ca la multe blocuri se procedeaza asa. Este legal ? Putem lua o astfel de hotarare ?
Precizez ca nu avem apometre (costurile cu apa se calculeaza pausal).
De asemenea mentionez ca avem si apartamente in care chiar nu locuieste nimeni de mult timp ( 2-3 ani), proprietarii fiind plecati din tara.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 18:16, 11 Decembrie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
:) excelent, domnule Adrian!
Ultima modificare: Luni, 28 August 2023
DaniSarah, utilizator
Buna ziua , daca acea persoana care a declarat scoaterea de la plata cheltuielilor in comun are cerere scrisa si aprobata la asociatia de propietari, iar administratia sa urmareasca daca locuieste in apartament mai mult de 15 zile daca asa sa stabilit la adunarea generala a asociatiei si sa aprobat atunci nu are ce mai comenta . Este o declaratie falsa si poate sa mearga unde vrea.
Domnule Adrian, decuplarea de la utilități n-o poate face nici furnizorul în clădirile în care sunt mai mulți proprietari cu instalații comune!
Aparatele de măsurare cu citire de la distanță împreună cu controlul periodic al montajului și integrității sigiliilor acestora e singura modalitate de a-l împiedica pe "omul de bine" să fure!
Dar există și riscuri în acțiunea asta...
1. Dl Adrian, poate mai citeste prin forum, dar s-a mutat de la bloc si nu am vazut sa mai raspunda;
2. Chiar vorbiti serios, cand spuneti ca nici furnizorul,,...?
Dar Incalzirea, gazele, energia electrica, o poate intrerupe furnizorul?
Cine este titularul de contracte - proprietarul sau as. proprietari?
In topicul initial - scris in urma cu cca.8 ani, autorul spunea ca, cel putin pe AR nu sunt contorizati - ca altfel ar fi fost bine, notai indecsii si cu asta incheiam discutia.
Dl. Adrian, facea si o gluma - pe care nu ati inteleso: inchidem robinetii de la apa si gaz, inlaturand oarecum vreo avarie in aparament (in lipsa proprietarului):
Iar conducerea asociatiei este grijulie :yeah:
Adevarul este ca multi obraznici procedeaza la declaratii false.
Noi suntem contorizati cu apometre cu transmitere la distanta a indecsilor. Face omu' cerere ca pleaca cu toata familia in concediu, etc. Practic nu ar mai trebui sa aiba consum de AR, sau, ma rog, sa aiba un consum f. mic. Da de unde, parca anume ca sa ne demonstreze contrariu, apometrul indica un consum mai mare... Cine a consumat apa? Proprietarul nu stie, s-o fi defectat "instrumentu"! Pe bune?
Am *înțeles-o foarte bine, fiți sigur!
Despre întreruperea utilităților aflasem de aici că s-ar fi dat o lege prin care se interzice oprirea utilităților, apa ca să fiu exact, mai ales când e vorba despre instalații comune. S-ar putea să mă înșel, mea culpa!
Nu e corect pentru niciuna din părți, furnizorul are cheltuieli, cei care au plătit au plătit și vor să fie, nu pot accepta ca din cauza unora să sufere!
Dar de la întreruperea de către furnizori pentru neplată, la întreruperea de către un președinte de asociație neica nimeni care se crede dumnezeu pe pământ, e cale lungă, nici în glumă nu trebuie spus așa ceva!
În baza cărei legi, dacă proprietarul nu are datorii, sau chiar dacă are, poate președinte asociației să-i taie utilitățile?
Doar întreb...
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2023
eugenoctavian1968, utilizator

Alte discuții în legătură

Reglare consum apa la pausal boholt boholt Buna seara! Va rog sa imi spuneti daca exista vreo prevedere legala prin care un administrator al unei asociatii de locatari este obligat sa regleze consumul ... (vezi toată discuția)
Apometre desigilitate cyan cyan Asociatia de proprietari poate impune sanctiuni prin hotarare a AG in cazul in care se constata la verificarea apometrelor faptul ca sigiliul este deteriorat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia dani..mih dani..mih Buna ziua, De cand m-am mutat in blocul in care locuiesc (3 ani)am mereu nentelegeri cu asociatia de proprietari.problema mea consta in; -Aproape la 2 -3 ... (vezi toată discuția)