avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Despre acordul de mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Despre acordul de mediere

Buna seara,
1.In situatia in care obiectul medierii este stabilirea limitei dreptului de proprietate, servitutea de vedere...(doua imobile-doi vecini), partile intrate in mediere se inteleg la mediator, dar nu vor sa incheie acord la mediator pe care sa-l supuna instantei/notarului..., ci vor sa incheie act autentic direct la notar. Este obigatoriu in acest caz... sa se consemneze un acordul de intelegere totala/partiala la mediator sau sunt libere sa-si redacteze dorintele la notar. Mediatorul le elibereaza in acest caz doar procesul verbal de inchidere a medierii?
2. Cand nu se prezinta partea invitata la mediere, Mediatorul elibereaza doar proces verbal privind avatajele medierii.... persoanei care a solicitat medierea?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
Ramona24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Birou de Mediator-Valeria Tivda , Mediator 10:46, 30 Ianuarie 2015
Banuiesc ca in cazul expus, sotii se afla sub regimul dreptului de proprietate comuna in devalmasie, astfel ca partea fiecarui sot (cota-parte) nu este determinata.
In acest caz, sotul care nu s-a prezentat, trebuie sa dea un mandat/procura speciala sotului care ii va reprezenta interesele, pentru ca acesta isi poata asuma obligatii si/sau sa renunte la drepturi in numele celuilalt sot.
In mandatul special se individualizeaza, in continutul sau, actele pe care urmeaza mandatarul sa le execute (de ex: ...imputernicesc pe X, sa ma reprezinte in procedura medierii care are ca si obiect...), cu alte cuvinte limitele mandatului.
procura poate fi de mana sau obligatoriu la notar. Nu merge si declaratia sotului pe propria raspunderede mana? este mai complict deoarece este plecat din tara.
Exclus "procura de mana" (nu are nicio valoare). Sotul care nu este in tara poate fi reprezentat de un avocat angajat (aici exista posibilitatea semnarii la distanta a contractului de asistenta cat si a delegatiei care va fi prezentata la mediator). Delegatia respectiva va contine limitele mandatului.
Procura se poate incheia pe teritoriul oricarui stat, la sectia consulara. Si da, este nevoie de o procura legalizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal si acordul de mediere Ramona24 Ramona24 Buna seara, In situatia in care partile aflate la mediere (obiect-iesire din indiviziune teren si casa, cealalta parte doreste partea in bani) ... (vezi toată discuția)
Mediere - habar nu am ce ma asteapta adela05 adela05 Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi!! Am incheiat un ctr de custodie cu o firma de la care am cumparat materiale de constructie. Eu am platit Marfa de ... (vezi toată discuția)
Obligatia mediatorului Bojan  I.M. Bojan I.M. Am o nedumerire cu privire la aceasta prevedere: Legea 192/2006,Art 58(4) În cazul în care conflictul mediat vizează transferul dreptului de proprietate ... (vezi toată discuția)