avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot actiona in justitie asociatia de proprietari in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot actiona in justitie asociatia de proprietari in localitatea unde am domiciliul stabil?

In iulie 2012 am reparat terasa apartamentului din banii mei. Inainte de a face reparatia, am facut cerere scrisa (privind necesitatea repararii terasei deoarece imi ploua in apartament) catre asociatia de proprietari, cu raspuns platit prin posta si mi-a venit cererea inapoi, apoi am trimis-o prin curier si cred ca au primit-o astfel pt. ca nu au vrut sa o primeasca personal de la mine. Am documentele referitoare la efectuarea hidroizolatiei (devizul lucrarii,factura fiscala,chitanta aferenta facturii). Apartamentul si asociatia de proprietari au domiciliul in localitatea X, iar eu am domiciliul stabil in localitatea Y. Pot actiona in justitie asociatia de proprietari in localitatea unde am domiciliul stabil? M-ar avantaja procedura cu privire la cererile de valoare redusă? Va multumesc,
Cu deosebita consideratie,
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:48, 21 Ianuarie 2015
Daca nu sunteti "la cutite" cu cei de la asociatie, incercati sa le sugerati aceasta compensare despre care ziceti, dar la modul amiabil - cred ca m-ati inteles... Faceti o notificare, cereti ce stiti, anexati in copii documentele justificative, poate aveti ceva fota inainte si dupa, poate aveti un proces verbal de receptie - la care era bine sa invitati un reprezentant al as. prop., eventual un vecin de la ultimul nivel.
Daca nu se poate asa, singura cale de rezolvare este judecatoria, insa asa cum a remarcat si @thran - trebuia sa aveti acceptul as. prop. - insa ei nu mai puteau de acest accept atata timp cat nici nu v-au raspuns nici la a doua scrisoare - si aici este speranta dvs. - nu poti astepta la nesfarsit un accept, cand iti ploua in casa !
Va doresc mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatia terasei oliviamoga oliviamoga Buna seara, Locuiesc la ultimul etaj al blocului si timp de atatia ani am avut probleme iarna cu peretii unei camere, deoarece aveam efectiv gheata pe ei, in ... (vezi toată discuția)
Terasa blocului - parte comuna doar pentru unii ayseia13 ayseia13 Locuiesc la et 4 iar terasa blocului este intr-o stare jalnica, odata cu topirea zapezi a inceput sa ploua in casa, apa infiltrata ajungand la unele ... (vezi toată discuția)
Stau la ultimul etaj si imi ploua in casa criserb criserb Buna ziua, Dupa cum spune si titlul, stau la ultimul etaj si imi ploua in casa. A inceput sa ploua tarziu in toamna, nu am mai avut timpul necesar ... (vezi toată discuția)