avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor

Buna seara ,as vrea sa stiu daca tatal munceste la negru si nu are acte doveditoare ca a muncit niciodata si nu poate dovedi ca poate plati pensia alimentara poate cere divortul si dreptul asupra copilului?
Cel mai recent răspuns: rally44 , utilizator 12:02, 23 Ianuarie 2015
Acum nici unul dintre noi nu are putere pentru ca nu avem nici unul de munca ,dar el are parinti cu mai mare venit in casa decat la mine asta ar putea in proces sa ma dezavantajeze pe mine?
da, dar l-ar avantaja pe copil - ceea ce e cu adevarat important.

Daca amandoi sunteti la fel de implicati in viata copilului si el are conditii de viata mai bune asa ar fi normal - sa alegem pentru copiii nostrii ce e mai bun.
Deci ar putea ca tatal sa ia copilul ? Mentionez ca mediul de la tata nu este unul bun pentru copil se consuma bauturi alcolice foarte mult de catre parinti sotului meu ,ultima data cand am fost fosta mea soacra era beata moarta asta cand o prindeam ca fe obicei se inchide in camera ei ,socrul meu consumand alcol mult mai des nu ii lipsesc stlclele de vin din casa niciodata ,fostul sot stie foarte bine situatia cu toate astea ma ataca ca au bani ,nu conteaza si mediul in care va trai copilul? Plus de asta pana acum a stat cu copilul cat eu am muncit mama mea sa lasat de munca ca sa stea acasa cu copilul meu pana acum ea a stat cu el cat eu am muncit
pai vedeti ca nu sunt lucrurile egale intre mama si tata .... insa va legati doar de locuinta
Exista mai multi factori care se iau in considerare la stabilirea domociliului copilului: cine s-a ocupat de copil pana in prezent, cine e cel mai potrivit sa se ocupe de copil, exista conditii minine de trai, etc.
Concluzia la care trebuie sa se ajunga este unde ii este mai bine copilului.
Nu e vorba de cine are mai multi bani. Cine are mai multi bani poate contribui cu mai multi bani la intretinerea copilului.
Nu e vorba nici despre cine are casa cea mai frumoasa.
E vorba de unde, in ce mediu ii va fi copilului cel mai bine.
As tinde sa zic ca la dvs, insa nu va cunosc cazul particular, doar dvs stiti.
Va multumesc mult de tot da mediul cel mai bun este la mine ca eu si parinti meu ne am ocupat pana acum ,nu am foarte multi bani dar ma straduiesc sa aiba tot ce e mai bun ,ii pot cere o pensie mai mare decat cea de 200 ron ? Ca nu cred ca acesti bani ajung pentru intretinerea unui copil,daca el nu are nici un venit dar se lauda ca are bani de la parinti dar nuvrea sa mi dea decat cea minima de 200 ron. Va multumesc din suflet pentru raspuns ,pot cere in instanta un avocat din oficiu ?ca nu imi permit un avocat ,asta ca sa dovedesc ca nu el sa ocupat pana acum de copil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei gabor elena gabor elena am doi copii minori in intretinere rezultati in urma unei relatii de concubinaj.tatal lor nu plateste pensia alimentara deoarece nu am deschis nici un proces ... (vezi toată discuția)
Retragere divort rally44 rally44 Buna ziua spuneti mi va rog daca sotul meu a bagat divort si itre timp ne am impacat ce trebuie sa fac? ,sa asteptam prima infatisare sau poate face o cerere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ContSters205298 ContSters205298 Divort pronuntat,instanta dispune : -autoritatea parinteasca sa fie ... (vezi toată discuția)