avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna Ziua!
As dori niste sfaturi legat de urmatoarea situatie: suntem 4 surori, tatal decedat in 2007, mama in viata. Una dintre surori a deschis succesiunea pe locuinta mamei. Celelalte surori, impreuna cu mama nu vor deschiderea succesiunii. Am primit citatie de la judecatoria sector 6, cu termen de prezentare 22 iunie. As dori sa stiu care sunt sansele de reusita pt persoana care a solicitat succesiunea si cu ce ne implica pe noi.
Va multumesc si astept raspunsul dvs.
irinastch a scris:

Va multumesc pt raspunsuri si as mai dori sa stiu dc in cazul prezentarii in instanta, cele trei surori impreuna cu mama pot obtine o amanare a termenului si dc e indicat astfel.


Daca se afla la primul termen de judecata pot cere un termen pt a-si angaja avocat.
Daca tatal a murit in 2007, la mai mult de 2 ani de la deces platiti taxe suplimentare la dezbaterea mostenirii!... =D>
Cu cat stati mai mult, cu atat mai prost!
Eu ii spuneam surorii: ok, vad ca e musai, hai la notar! Poate mai scapati si nu se faceau 2 ani asa...

Cat despre descvhiderea succesiunii, vad ca se tot sustine ca succesiunea se poate deschide fara acordul tuturor mostenitorilor... :thumbup: Ei bine, de cele mai multe ori se intampla asa, cred ca peste 99,(9)% din cazuri!
Mostenirea se deschide prin decesul celui care o lasa, nu ca vor mostenitorii sau nu sa il lase pe ala sa moara... Ca nu vine omul si le cere acordul sa se duca in campul cu verdeata! :P
Prin urmare, se intampla ca se intampla si nu ca ar participa mostenitorii cumva la "decizia" asta. E o decizie a celui de sus dupa unii, e o intamplare dupa altii... cert e ca decesul in sine deschide si succesiunea!

Termene puteti cere si acum si pe parcurs din cand in cand... insa cu cat mai lung procesul, cu atat mai prost pentru cine pierde!
Nu stim ce a cerut sora ca sa stim ce anume sanse are, dar daca a cerut numai dezbaterea mostenirii (cu capetele de rigoare) are sanse cam... 100%! Si cu cat mai mult trageti de timp, cu atat mai mult aveti sanse sa platiti mai mult, ca si avocatul ala din dosar e platit intr-un fel daca vine de 2 ori si face o tranzactie si altfel daca se plimba 2 ani...
Asta si taxe de timbru, expertize... toate se suporta de cine pierde!
Asa incat, ar cam trebui sa va ganditi.
Nu la avocat v-as trimite, mai degraba la notar!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si iesire din indiviziune vioalex vioalex Buna ziua,tatal meu a decedat acum 7 ani si in urma decesului nu s-a deschis succesiunea dupa tatal meu,mostenitorii fiind :mama si doi copii ;sora mea si ... (vezi toată discuția)
Succesiune gigidiri gigidiri In urma decesului tatalui am fost repartizati unui notar pentru succesiune.Aceasta s-a realizat in 2005 fara participarea unui membru (verisoara infiata de ... (vezi toată discuția)
Contestatie testament si mostenire dadam dadam Sora sotiei a deschis proces pentru anularea testamentului tatalui ei si a sotiei cit si al mostenirii acceptate de ea in fatza notarului. De precizat ca ... (vezi toată discuția)