buna ziua, am o situatie bizaro-hilara, care nu cred ca s-a mai intalnit la cineva: administratorul nostru de bloc a decedat in luna aprilie, iar fiica dansului s-a ocupat de predarea actelor impreuna cu noul presedinte ales. Au verificat anul 2008 si au constatat ca 4 apartamente printre care si al meu nu au chitante la cotor pe diverse luni din 2008, eu de exemplu iunie, iulie si octombrie in valoare totala de vreo 600 lei. Banii i-am dat administratorului, dar chitante, nema fiindca el afisa cheltuielile prin 20 ale lunii si incasa prin 22-24 , iar eu plateam pana la sfarsitul lunii, iar chitanta de regula nu mi-o facea pe loc ci o punea in cutia mea postala. Fiind convins ca e de buna credinta nu am urmarit niciodata daca mi-a dat sau nu chitanta. Mentionez ca toate celelalte luni apar ca si platite, iar pe mai 2007 am chiar 2 chitante cu exact aceeasi suma(sa fi fost atat de tampit sa platesc de 2 ori?). Asociatia (si mai ales cenzorul) sustine sus si tare ca le-am mancat fondul de rulment si trebuie sa platesc , ba chiar si penalitati. In listele lunare de cheltuieli nu am fost afisat niciodata ca restantier. spuneti-mi , va rog , daca nu as fi platit, nu era normal in septembrie cand am platit cheltuielile pe august sa-mi fi incasat lunile restante? Presedintele de bloc si cenzorul nu aveau obligatia sa verifice situatia incasarilor, a restantierilor, a soldului de casa daca nu lunar, macar la sfarsitul anului?
Va multumesc frumos pt raspunsul altuia...nu ma interesa cu ce se mananca contabilitatea,ci daca se respecta si se aplica corect.
Proprietarul respectiv figura in registrul f. rulment cu un minus,si asa ar fi figurat si in fata instantei daca se solicita copie dupa situatia f.de rulment. Mai alesc daca respectivul ar fi pierdut chitanta.
..afirmati ca...Deci putea sa stea mult si bine, inca 10 ani si mai mult si treaba mergea foarte bine, cu soldul corect.
Cum era corect cu plusul in gestiune????
Intradevar multi mananca din ..contabilitate.
Daca pierzi chitanta..ti se anuleaza suma platita?=D> Sunt mai multe de spus ,daca doriti deschidem un subiect pe ac tema
Da, un smecher poate profita de pe urma pierderii unei chitante daca este singurul act doveditor al platii. Dar nu vreau sa continuam ca sa nu dam idei.
@marius cioca chitanta nu e singurul act doveditor, chitanta se reflecta in registrul de casa. Deci pe undeva se consemneaza in contabilitate suma achitata. Ca nu corespunde registrul de casa cu fondul de rulment (cazul nostru) nu este o problema pentru ca se regleaza fondul de rulment (gresit scris) cu diferenta remarcata. Deci lucrurile se studiaza si se pun la punct, se remediaza greselile (chiar si daca s-a pierdut chitanta). Apoi exista si chitantierul din arhiva..... Daca exista bunavointa si stiinta toate se pot rezolva inainte de a te duce la administrator cu facaletul in mana, amenintandu-l ca-i dai foc la casa si ca-i omori nepotii........
Fond de rulment
man4pot
Buna ziua
As avea cateva nelamuriri cu privire la fondul de rulment si va solicit cateva detalii :
Este obligatoriu ca proprietar de apartament sa ... (vezi toată discuția)