avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA extracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA extracomunitar

Ofer consultanta unei firme din Elvetia (tara non-UE) pentru niste probleme pe care le are in calitate de actionar la o firma din Romania. Urmeaza sa facturez serviciile catre firma din Elvetia, in Euro.
Cum procedez? Cu TVA (eu sunt platitoare de TVA)? Trebuie sa solicit vreun document firmei elvetiene?
Cel mai recent răspuns: alina240 , utilizator 07:20, 12 Iunie 2009
Daca emiteti factura catre firma din RO, nu o puteti emite in euro ci doar in lei si cu TVA. Mai departe cum se descurca firma din Elvetia, eu cred ca nu e problema DVS. Cat despre faptul daca DVS puteti incasa de la firma din Elvetia factura emisa catre firma din RO cineva spunea mai sus ca se poate, asteptam si alte pareri. Dar atentie, nu facturati in euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva aferent serviciilor prestate de o firma romaneasca unei firme din elvetia violeta radulescu violeta radulescu buna ziua, O firma din Romania presteaza servicii pentru o firma din Elvetia. Firma din Elvetia nu are reprezentanta in RO. Locul prestarii este in RO. Ma ... (vezi toată discuția)
Aplicarea conventiei asupra dublei impuneri romania - elvetia Lancer Lancer Buna. Urmeaza sa semnez un contract de munca printr-o agentie de recrutare. Una dintre specificatiile care mi-au atras atentia suna cam asa: \"tax will be ... (vezi toată discuția)
Se factureaza tva clientilor externi intra sau extracomunitari ? Corsin Corsin Firma mea executa lucrari de consultanta tehnica pentru clienti din UE dar si din Elvetia sau alte state non-CE In facturile cele emit acestor clienti ... (vezi toată discuția)