avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriere spatiu comun al blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriere spatiu comun al blocului

Buna ziua,

As dori sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie: eu locuiesc la et. 9, deasupra mea se afla fosta spalatorie, spatiul aferent sufrageriei mele a fost inchiriat unei pers. care l-a transformat in spatiu de locuit desi acesta nu a fost prevazut cu acces la apa calda/rece, canalizare, etc, pers. in cauza a efectuat o serie de improvizatii, s-a legat de coloana mea de apa din bucatarie (traversand cu tevile tot apartamentul meu), s-a legat la canalizare la vecinul din lateral, foloseste o butelie in spatiul inchis aferent baii mele. Pers. nu e trecuta in cartea de imobil, nu are domiciliu in locatia respectiva are doar acordul fostilor locatari de acum 10 ani, nu exista proiect pt. trecerea spalatoriei in spatiu de locuit si nu au avize pt. toate modificarile facute. Am fost inundata 4 ani de aceasta pers. imi creaza permanent discomfort prin amplasarea inadecvata a masinii de spalat, a circulatiei cu tocuri (traverseaza tot ap. meu), a vizitelor cu caine si a geamurilor pe care le tine deschise. Asociatia nu mi-a platit 1 leu daune, desi si in alte zone ale ap. am avut daune provocate de alti chiriasi care isi depoziteaza diverse in celelalte 2 spatii.
Am depus plangeri catre asociatie si catre organele de politie prin care am cerut evacuarea spatiului...si nimic. Asociatia ii inchiriaza spatiul fara acordul proprietarilor si implicit fara a se tine cont de plangerea mea cu privire la inconvenientele create pe sume derizorii de la 70 lei/luna in trecut si 200 lei in prezent.
Va rog sa imi spuneti care este cadrul legal al acestor inchirieri si cui ma pot adresa pt. evacuarea acestei pers.ce demersuri ar trebui sa fac pt. a-mi recapata dreptul de proprietar.
Cf. legii daca eu ca proprietar direct afectat NU ii dau acordul asociatia ii poate inchiria spatiul?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2015
sg1979, utilizator
Cel mai recent răspuns: sg1979 , utilizator 14:21, 26 Iunie 2015
Spatiile din proprietatea comună pot fi inchiriate in conditiile mentionate doar daca nu sant folosite pentru scopul pentru care au si fost construite. Daca spalatoria/uscatoria nu este folosita ea poate fi inchiriata in conditiile expres prevazute de lege. Daca 1-2 persoane/proprietari doresc sa o foloseasca in scopul pentru care a fost construita nu se poate inchiria. Cunosc un caz concret, solutionat astfel in instanta de judecata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
mira55, utilizator
@sg1979
1. Sesizare Serviciul Îndrumare şi Control Asociaţii de Proprietari dincadrul primariei
2. Plangere la politie impotriva presedintelui de bloc pentru abuz in serviciu
3. actiune in instanta

V-as recomanda sa mergeti pe toate 3 caile. Insa cea mai sigura este de departe actiunea in instanta.
Va multumesc tuturor pt. sfaturi si precizari.
Buna ziua,

Ma puteti ajuta, va rog, cu un avocat bun specializat pe astfel de litigii aferente legii 230 a asociatiilor de proprietari (precizez ca locuiesc in Buc).
Nu am ajuns la un numitor comun cu asoc. de prop. chiar si dupa ce am facut reclamatie la politie. Asa ca singura solutie ar fi instanta.

Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spalatorie subsolul blocului CI Ioana Butan CI Ioana Butan Buna ziua! Supun atentiei dvs urmatoarea problema. Avem un bloc de locuinte, asociatie de proprietari constituita. La subsolul blocului este garajul cu locuri ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun bloc kobo kobo In urma cu ceva timp am cumparat un apartament. In actul de v/c era trecuta si un alt spatiu- care facea parte din spatiul comun al blocului. Accesul la acesta ... (vezi toată discuția)
Inchiriere firma leos leos Buna ziua, As dori sa inchiriez si eu un apartament unei firme care doreste sa isi deschida birou in acest apartament. Pentru acest lucru am luat semnaturile ... (vezi toată discuția)