avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa vanduta si vanduta din nou pe chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa vanduta si vanduta din nou pe chitanta de mana

In 2000 am vandut o casa+teren pe o chitanta de mana. Cumparatorul a vandut casa si terenul tot pe o chitanta de mana, dupa aproximativ 2 ani. Casa si terenul intravilan sunt impreuna cu un teren extravilan pe acelasi titlu de proprietate care este pe numele tatalui meu decedat.Doresc sa vand terenul extravilan insa certificatul fiscal pentru incheierea succesiunii nu se poate elibera decat dupa plata integrala a impozitului, atat pe terenul extravilan cat si pe casa si terenul intravilan. Noi am platit impozitul pe terenul extravilan insa al doilea cumparator nu doreste sa plateasca impozitul pe casa si teren. Nu l-a platit de cand a cumparat. Cumparatorul nu locuieste in casa cumparata si nici nu foloseste terenul.Ce pot face? Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2015
Salamandra7, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 20:42, 29 Ianuarie 2015
Va multumesc foarte mult pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ati raspuns intrebarilor mele. Mai am o singura intrebare: ce act normativ permite plata debitelor acumulate numai in 5 ani anteriori platii?
E vorba de prescriptia fiscala, art. 91 din Codul de procedura fiscala:

Art. 91 Obiectul, termenul şi momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.
(3) Dreptul de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 10 ani în cazul în care acestea rezultă din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală.
(4) Termenul prevăzut la alin. (3) curge de la data săvârşirii faptei ce constituie infracţiune sancţionată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare fara succesiune kike kike Dupa decesul bunicilor paternali,sotul matusii (sora tatalui meu)a vandut cu o chitanta de mana casa batraneasca.Actulii asa-zisi propietari,au construit o ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare sorinica42 sorinica42 Tatal meu,care acum nu mai este in viata,a instrainat un teren pentru care nu detinea la vremea respectiva act de proprietate.A incheiat un act de ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata ! ContSters222775 ContSters222775 Buna ziua, Am urmatoarea problema: Bunica mea a decedat in anul 1976, iar tatal meu, care a fost unic mostenitor, a decedat in anul 1997. Tatal meu nu a ... (vezi toată discuția)