avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Denunt familial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Denunt familial

Stare de fapt e urmatoarea:
De 8 luni de zile ma aflu intr-un impas cu sotia mea.
Situatia pare fara rezolvare in sensul in care ea nu vrea sa aibe nici un fel de discutie cu mine.
Eu nu ma gandesc la divort, nu vreau asta.
Ea vrea asta dar nu face nimic in sensul asta.
Ce ma tine inca acasa sunt copii si, in sinea mea sper inca in minuni.

Alte cateva aspecte, paralele:
- copii sunt mici, gradinita
- ea nu lucreaza
- rata apartament

Acum ajung de fapt la intrebarea mea.
Faptul ca orice incercare de-a mea de a lamuri situatia se loveste de refuzul ei fara ca eu sa imi termin ideea ma face sa ma gandesc la faptul ca ma tine in aer doar pentru a castiga timp pana gaseste o solutie sa ma scoata afara din casa si sa ma indeparteze de copii.

Ce cale de a ma apara am eu in situatia asta?
Ma gandesc ca legile din Romania dau castig de cauza mamei cand vine vorba de copii.
Situatia asta e creata si sustinuta de ea si imi suna deja a premeditare.

Exista o situatie in care eu sa pot face un fel de denunt familiar in care sa punctez faptul ca ea a abandonat proiectul nostru familiar si ca mentine o stare de conflict care face rau si copiilor dar si mie?

Tin sa mentionez ca am pus pe masa si varianta unei ''colaborari'' civilizate, fara voci ridicate, reprosuri, acuze doar pentru a avea liniste in casa si de a le creea copiilor un mediu cat mai stabil posibil.

Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:06, 2 Februarie 2015
Situatiile conflictuale din familie, au cauze adanci.

Ideea este ca, o problema are cel putin 3 solutii: solutia sotului, solutia sotiei sau o solutie comuna.
Pana nu va clarificati problema pe care o aveti, nu puteti sa luati o hotarare.
De ce? pentru ca nici unul nici celalalt nu stie ce vrea partea opusa. Refuzul de a vorbi, de a comunica, de a dialoga duce adeseori la rupturi drastice.

Va recomand, in aceste cazuri, 1-2 sedinte de mediere de cuplu, sa vedeti care sunt de fapt problemele pe care le aveti, in mod real. Care este sursa conflictului, a nemultumirii care genereaza astfel de comportamente.

Mediatorul, in momentul in care se apuca "sa sape" in istoricul cuplului, poate gasi multe raspunsuri la intrebari.

In momentul in care constientizati fiecare realitatea celuilalt si va intelegeti unul pe celalalt, puteti lua o decizie in ceea ce priveste viitorul.
>>> mirebire

S-a incercat varianta unui consilier familiar doar ca atunci cand acesta a tras niste concluzi ce nu au convenit sotie nu a mai fost ''eligibil'' si in felul asta sedintele au incetat sau au continuat doar nu mine si mai erau relevante (e nevoie de doi .... ).
Vis-a-vis de plasarea mea in pozitia de autoindreptatit e o remarca corecta si faptul ca apar atat de multi de ''eu'' nu ma defineste chiar daca asa pare.
Imi recunosc si accept partea mea de vina in toata aceasta chestiune.

Multumesc pentru partea de generalitati. Acele aspecte nu imi erau cunoscute.

Mentionez ca implicarea mea in cresterea copiilor a existat si exista. Am ramas si singur cu ei doua-trei zile si ne-am descurcat foarte bine.
Si pana la urma, ce doriti in ceea ce ii priveste pe copii?
Vreau sa ramana in grija mea. Nu vreau sa o exclud pe mama dar sa fie in grija mea, sub tutela mea.
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
pagafanta, utilizator
Ca sa vedeti daca obtineti ceea ce va doriti, trebuie sa actionati.
In momentul in care o persoana este hotarata sa actioneze, atunci face demersurile necesare.
Deschideti proces ( divort cu cerere accesorie - autoritate parinteasca si partaj, daca este cazul), dupa care, daca va ganditi ca exista si posibilitatea sa ajungeti la o intelegere, intrati in mediere.
Sau, inainte sa mergeti la judecatorie, cautati un mediator, spuneti-i sa faca demersurile si sa va intalniti toti trei ca sa stati de vorba. Cautati cele mai bune solutii ca fiecare sa-si atinga scopul. La inceput o sa blocati comunicarea, apoi o sa va certati, mai apoi o sa incepeti sa va mai ganditi si intr-un final veti lua decizii, pentru ca gasiti rezolvarea. Cam asa se intampla in general in astfel de cazuri.
Stiti cum se spune," boala lunga, moarte sigura".

Alte discuții în legătură

Divort cu minori lupu14 lupu14 sunt tata a doi copii sotia a plecat neam certat si sa dus la mama soacra lund si copii cu ea 2 baieti frumosi ca 2 flori sunt distrus nu stiu ce sa ma fac ... (vezi toată discuția)
Salvarea familiei - sotia s-a mutat fara sa ma anunte, posibile solutii pentru remedierea situatiei skynet4 skynet4 Buna ziua, este prima mea postare pe acest forum. Ma aflu intr-o situatie oarecum bizara dar si dificila pentru ca stiu ca poate duce la divort - eu nu ... (vezi toată discuția)
Test paternitate AlinaCa AlinaCa Buna ziua, Urmeaza sa divortez la insistentele sotului meu care are o alta relatie. Doreste divort notarial. Dupa trei saptamani de negocieri dure am ajuns ... (vezi toată discuția)