avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Denunt familial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Denunt familial

Stare de fapt e urmatoarea:
De 8 luni de zile ma aflu intr-un impas cu sotia mea.
Situatia pare fara rezolvare in sensul in care ea nu vrea sa aibe nici un fel de discutie cu mine.
Eu nu ma gandesc la divort, nu vreau asta.
Ea vrea asta dar nu face nimic in sensul asta.
Ce ma tine inca acasa sunt copii si, in sinea mea sper inca in minuni.

Alte cateva aspecte, paralele:
- copii sunt mici, gradinita
- ea nu lucreaza
- rata apartament

Acum ajung de fapt la intrebarea mea.
Faptul ca orice incercare de-a mea de a lamuri situatia se loveste de refuzul ei fara ca eu sa imi termin ideea ma face sa ma gandesc la faptul ca ma tine in aer doar pentru a castiga timp pana gaseste o solutie sa ma scoata afara din casa si sa ma indeparteze de copii.

Ce cale de a ma apara am eu in situatia asta?
Ma gandesc ca legile din Romania dau castig de cauza mamei cand vine vorba de copii.
Situatia asta e creata si sustinuta de ea si imi suna deja a premeditare.

Exista o situatie in care eu sa pot face un fel de denunt familiar in care sa punctez faptul ca ea a abandonat proiectul nostru familiar si ca mentine o stare de conflict care face rau si copiilor dar si mie?

Tin sa mentionez ca am pus pe masa si varianta unei ''colaborari'' civilizate, fara voci ridicate, reprosuri, acuze doar pentru a avea liniste in casa si de a le creea copiilor un mediu cat mai stabil posibil.

Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:06, 2 Februarie 2015
Daca vreti sa indreptati lucrurile atunci fiti din nou cel care a cucerit-o. Nu grabiti, nu fortati, fiti cinstit, poate merge. Daca nu merge, fiti cinstit si cu dumneavoastra si cu ea si discutati cu cartile pe masa ce se poate face si cum. Cu vorba buna se rezolva cu mult mai bine si mai simplu. Copii la cine raman, casa cum se imparte, unde va mutati dumneavoastra sau ambii, programul de vizitare, pensia ... si cu mult calm si intelegere pentru ca daca ajungeti la tipete si acuze se va duce totul de rapa, ajungeti la procese lungi si costisitoare si va indepartati definitiv.
> artamedierii
> GermanAlex

Va multumesc pentru vorbele dumneavoastra. Le gasesc utile si imi dau incredere ca lucrurile s-ar putea termina cu bine pana la urma. Oricare ar fi acela. Impreuna sau separati dar macar civilizati.
Din experienta de pana acum insa cel mai complicat imi pare a gasi modul de a comunica.
Mediatorul pare a fi o solutie.
O sa incerc si asa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
pagafanta, utilizator
Inainte de a ajunge la un divort care, este traumatizant si, reprezinta in general o cale fara de intoarcere,incercati sa mergeti la un mediator.Va doresc succes si,incercati sa ramaneti o familie unita!
Copiii raman in grija ambilor parinti (autoritate parinteasca exercitata in comun). Nici unul dintre parinti nu va fi indepartat din viata copiilor sau din procesul de luare a deciziilor in ceea ce ii priveste pe copii. Cu alte cuvinte, va fi ca pana acum: daca luati hotararile impreuna in ceea ce ii priveste pe copii, le veti lua impreuna si in continuare.
Banuiesc ca va doriti ca domiciliul copiilor sa fie la dvs. Dvs lucrati?
Da. Lucrez. E singurul venit pe care il avem la momentul actual.

Alte discuții în legătură

Divort cu minori lupu14 lupu14 sunt tata a doi copii sotia a plecat neam certat si sa dus la mama soacra lund si copii cu ea 2 baieti frumosi ca 2 flori sunt distrus nu stiu ce sa ma fac ... (vezi toată discuția)
Salvarea familiei - sotia s-a mutat fara sa ma anunte, posibile solutii pentru remedierea situatiei skynet4 skynet4 Buna ziua, este prima mea postare pe acest forum. Ma aflu intr-o situatie oarecum bizara dar si dificila pentru ca stiu ca poate duce la divort - eu nu ... (vezi toată discuția)
Test paternitate AlinaCa AlinaCa Buna ziua, Urmeaza sa divortez la insistentele sotului meu care are o alta relatie. Doreste divort notarial. Dupa trei saptamani de negocieri dure am ajuns ... (vezi toată discuția)