avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Executare judecatoreasca a unei asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Executare judecatoreasca a unei asociatii de proprietari

Proprietarii a doua apartamente nu si-au platit contributiile la termoficare. Regia Autonoma de Termoficare a dat in judecata asociatia de proprietari, a castigat si a declansat urmarirea silita imobiliara. Presedintele asociatiei de proprietari ne cere sa ii comunicam: "toate veniturile (loc de munca) sau venituri din pensii si asigurari sociale, urmand sa fiti executati silit fiecare in parte corespunzator cotei parti indivize comune pe care o detinem in proprietate". Noi avem cheltuielile platite la zi. Intrebari:
- este normal sa ne ceara "toate veniturile (loc de munca) sau venituri din pensii si asigurari sociale"?
- la ce ma ajuta sa fiu in asociatia de proprietari? Pot sa ies din asociatie (cu riscul renuntarii la partile comune sau cum le-o mai fi zicand)? Ce pierd daca ies din asociatie?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:40, 12 Februarie 2015
Multumesc pentru comentarii.

Prersedintele asociatiei incearca sa recupereze banii de la cei doi rai-platnici (sunt deschise procese). Si deci exista probabil si un avocat angajat. E curios ca nu l-o fi consiliat si in chestiunea aceasta cu executarea silita.
Pai daca cei doi sunt in instanta, trebuie comunicat furnizorului, ma rog, puteti face acest lucru prin intermediul avocatului - consilieri juridici de la firma... Si presedintele poate face aceasta comunicare, sa se linisteasca oamenii furnizorului.
Nu cumva furnizorul a ajuns in insolventa, ca la noi, cand aproape toate asociatiile sunt chemate in instanta, in general cu sume rezultate din penalizari istorice (noi avem sume care sunt prescrise - conform celo stiute, inca din 2003!)??? Deci trebuie sa vedeti ce tre' sa achite cei doi proprietari despre care vorbiti in topic.
In fine, probabil ca nu s-a facut comunicarea de s-a ajuns la situatia descrisa, care este de-a dreptul hilara..., practic nu s-a mai vazut si auzit nici macar pe forum "metoda".
Ceeace face Regia Autonoma de Termoficare este legal si se numeste metoda tertului poprit.
Mai clar: daca cineva supus executarii silite are de primit sume de la alte persoane (terti) acestia pot fi executati numai in limita sumelor datorate, indiferent daca suma rezultata nu acopera in totalitate suma datorata de acel cineva.
Tertii se vor descarca de datorie aratand ca au platit executorului.
Practic propietarilor li se vor pune poprire pe salariu in limita cotelor de intretinere.
Asociatia isi va recupera banii de la rau-platnici dupa terminarea proceselor si va compensa atunci sumele platite de propietari.
Nu stiu daca am inteles bine. Caror proprietari ziceti ca li se va pune poprire pentru salariu?
Daca celor rai-platnici, atunci e aproximativ in concordanta cu ce s-a spus pana acum (era vorba ca se pot bloca doar conturile asociatiei ... si ca e treaba acesteia sa se descurce cu cei in cu probleme). Dar atunci e o problema cu formularea din final, care pentru ca proprietarii "buni platnici" nu platesc sume suplimentare.
Daca nu, atunci inca nu mi-e clar pe ce baza au voie sa ne ceara noua (celorlalti proprietari, cu cheltuielile la zi, si deci fara datorii la asociatie) documente in vederea recuperarii (de la noi) a datoriei asociatiei.
andreica1 a scris:

Nu stiu daca am inteles bine. Caror proprietari ziceti ca li se va pune poprire pentru salariu?


Se poate pune poprire impotriva oricarui proprietar care are datorii catre asociatie. Indiferent de natura acelei datorii.

Insa pentru asta, asociatia de propritari trebuie sa cesioneze radetului lista cu debitori.

Alte discuții în legătură

Restante furnizori grigorevasile58 grigorevasile58 Buna seara, asociatia a fost data in judecata de catre un furnizor si acesta a apelat la executorul judecatoresc pentru recuperarea debitului. Executorul cere ... (vezi toată discuția)
Chemarea in judecata a unei persoane fizice pentru validare poprire o datorie totala a asociatiei de proprietari catre un furnizor de energie termica constantinlaura constantinlaura proprietar apartament , in luna iunie am primit o infiitare poprire de la un executor judecatoresc in care mi se cerea sa indisponibilizez o suma foarte mare ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii luis29 luis29 Buna ziua, Am si eu doua intrebari daca se poate sa-mi raspundeti: 1. as vrea sa stiu daca o persoana este datoare la asociatia de propietari iar asociatia ... (vezi toată discuția)