camypos a scris:
Legea e una si realitatea e alta: m-am angajat, m-a tinut o luna (chipurile de proba) pentru care am platit analize de 120 lei (job in alimentatie publica) si n-a vrut sa-mi plateasca nici analizele, nici macar sa mi le dea - platite din banii mei = proprietatea mea, nu?; cine ? SAVANNAH DRINKS SRL; am facut sesizare la ITM Cluj, m-au pasat la ITM Bistrita Nasaud; care imi raspund ca dupa verificare, din acte reiese ca m-a platit; le-a dat o spaga, au mosmondit actele si au scos-o basma curata; iar eu - daca nu sunt multumita - sa-i actionez in instanta; cat pot sa fie de excroci - sa-mi spuna in fata ca m-au platit, cand chitanta pentru analize e la mine in buzunar; noroc ca i-am inregistrat cnvorbirea in care imi spune clar ca nu-mi plateste analizele; inainte de instanta poate trimit inregistrarea la media si se fac de cacao si SAVANNAH si ITM-urile din tara asta care sunt facute sa apere dreptatea si o apara - dar pe a celor cu bani multi.
1. Controlul medical la angajare se face la solicitarea scrisa a angajatorului (anexa 2 din HG 355/2007), insotita de "Fisa de identificare a factorilor de risc profesional" (anexa 3 din HG 355/2007), catre cabinetul medical de medicina muncii cu care angajatorul are contract;
2. Angajatul are doar datoria de a se deplasa la cabinetul medical de medicina muncii si nu trebuie sa plateasca nimic;
3. Plata e facuta doar de catre angajator;
4. Daca angajatul plateste si asteapta ca dupa aceea sa-i dea banii angajatorul, o face pe riscul lui, in functie de seriozitatea angajatorului;
5. Daca angajatorul nu cunoaste prevederile HG 355/2007, atunci incercati sa i le aduceti la cunostinta;
6. Daca angajatorul va pune (ilegal) sa platiti aveti 3 alternative:
- platiti (si poate va da banii inapoi);
- cautati un alt angajator serios;
- faceti sesizare scrisa la ITM;
- si poate mai sint si altele.