avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sistarea indiviziunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sistarea indiviziunii

Buna ziua!Am dobandit impreuna cu fostul meu prieten un imobil in cote parti de 50% fiecare.Intre timp ne-am despartit, si el doreste sa-i vand partea mea, insa nu sunt de acord cu suma pe care mi-o ofera.Dorinta mea nu este sub nici o forma sa ies din indiviziune, mai exact.Nici sa-i vand lui, nici altcuiva.as vrea sa stiu daca exista posibilitatea ca el sa ma oblige prin judecata sa-i vand partea mea daca nu sunt de acord cu suma pe care mi-o ofera.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 22:30, 12 Iunie 2009
Am inteles.Deci ar fi de preferat intelegerea de comun acord, deoarece stim cu totii cum se fac expertizele, ca atare s-ar putea sa ies mai in pierdere decat ies acceptand suma la care m-as putea intelege cu el eventual.Va multumesc!
Da, este posibil sa fiti mai avantajati daca rezolvati problema prin buna intelegere. Succes.
Daca bunul este partajabil, atunci instanta poate dispune partajarea acestuia in natura....in speta o camera unui coproprietar si o camera celuilalt. insa mai ramane bucataria , holul, baia pe care nu prea vad cum sa le partajati si sa le folositi in comun este cam greu, cred.
De aceea, consider ca cel mai bine este sa stabiliti impreuna, de comun acord, o valoare a apartamentului si sa primiti suma care vi se cuvine pentru partea dumneavoastra (sulta).
daca tot nu mai sunteti prieteni ce rost mai are ,acceptati oferta facuta dupa ce o negociati la singe si gata ,puneti capat situatiei de indiviziune ,,,,=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea ContSters96325 ContSters96325 Va mai propun un subiect....la care mi am un dubiu....si daca ma puteti ajuta....vas multumi din suflet. Impreuna cu unchiul meu avem 50-50% dintr-o ... (vezi toată discuția)
Coproprietate indiviza - probleme ioanalungu ioanalungu Am nevoie de citeva informatii: sunt coproprietara unui imobil din Bucuresti, avind o cota de 50%, in timp ce unchiul meu detine restul de 50%. Am incercat sa ... (vezi toată discuția)
Coproprietate apartament carlito carlito Sunt coproprietar in cote egale (50%), impreuna cu fosta prietena, a unui apartament de 3 camere in valoare de 70.000 EUR. Eu am mai investit (am facturi pe ... (vezi toată discuția)