avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montare repartitoare caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montare repartitoare caldura

Buna ziua!
Locuiesc intr-unul din putinele blocuri din Bucuresti unde nu sunt montate repartitoare caldura din vina administratorului de bloc care este impotriva.O parte dintre locatari sunt de acord cu el.
Va rog sa-mi spune-ti care este procedura legala?
Care este nr minim de apartamente care doresc montarea de repartitoare pentru a putea primi aprobare din partea administratiei sau a cui trebuie sa dea semnatura pentru demararea lucrarilor de montaj repartitoare.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 18:40, 13 Iulie 2010
domnule larry ... intocmiti un tabel nominal cu toti proprietarii de apartamente din bloc si mergeti din usa in usa pentru a lua semnatura fiecaruia. acesta ar trebui sa contina
- cap de tabel care sa contina motivatie intocmirii acestuia, pentru ca fiecare sa stie pentru ce se cer acele semnaturi
-numele proprietarului
- serie buletin (pentru conformitate, sa nu se zica ca semnatura nu i-ar apartine sau sa se semneze de alte persoane)
- optiunea DA/NU (fiecare sa scrie DA sau NU, in functie de preferinta)
- Observatii (este optional)
este la fel de valabil ca si o adunare generala, si chiar este mai recomandat sa se procedeze asa, astfel intrind in contact cu fiecare proprietar in parte care a participat sau nu la vreo adunare generala a asociatiei, stiut fiind ca lumea nu prea se deranjeaza pentru asa ceva ;)
multa bafta, rabdare si putere de convingere !
PS larry nu a spus deloc ca ar fi vorba despre o centrala de bloc sau de scara, ci s-a referit la montarea repartitoarelor. punct. :P
Pana la adoptarea proiectului propus de ANRSC, "consumatorii de energie, persoane fizice, sunt obligati sa ia masuri pentru dotarea cu aparate de masura si control individuale" conform Art.13 alin.2 din Ordonanta nr.78/2001 pentru modificarea Legii nr.199/2000 privind utilizarea eficienta a energiei, indiferent de sistemul centralizat/necentralizat.
Imobilele cu centrale de scara, de bloc, cvartal, sunt racordate la sistemele publice (apa, gaze, energie electrica) si sunt si ele obligate sa ia masuri de contorizare a consumurilor din ap, conform Art.47 alin.7 din Legea nr.51/2006 privind serviciile comunitare de utilitati publice.
Coroborate aceste legi si cu directivele UE privind incalzirea globala (diminuarea noxelor) va apare si acel act ANRSC.
Sanatate.
de unde stiti ca un tabel semnat din usa in usa..este ca o adunare generala?
Nu uitati ca repartitoarele sunt o investitie..nu reparatie...si in mod normal..cred ca este necesar dezbaterea fiecarei actiuni..intr o sedinta..pe scara..sa se arata avantaje dezavantaje..si motivarea celor care spun NU.
abia ati revenit si se pare ca ati venit cu forte proaspete in postura de GICA CONTRA.
in primul rind ... ce considerati ca este mai normal ... se ia o decizie un numar de maxim 25% din numarul proprietarilor pentru toata asociatia (datorita faptului ca nu au putut sau nu au vrut sa vina la adunarea generala) sau sa-si spuna fiecare parerea in privinta respectiva in acel tabel nominal printr-un simplu DA sau NU ?
in al doilea rind ... de la legea 230/2007 citire, in articolul 25 :
(3) In situatii exceptionale, hotararile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care ii vizeaza direct, pe baza de tabel nominal.

in loc sa aveti aceasta atitudine mereu impotriva, mai bine ati citi cu atentie legea 230/2007 si HG 1588/2007.
iar situatia cu tabelul este in avantajul proprietarilor, nu al unei clici care iau deciziile datorita faptului ca proprietarii nu vin la adunarea generala. si prin acea parere pusa pe tabel se stie clar ca ati fost sau nu impotriva, nemaiputindu-se "gresi" la numaratul voturilor in AG
cred ca o sa ma vad nevoit sa va ignor de acum daca veti mai avea aceeasi atitudine. daca ati fi citit cu atentie postarile mele, multe au fost contra conducerii, dar nu pot sa fiu absurd si sa sustin ceva contrar prevederilor legale, decit daca este vorba de o lege de care nu stiu
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2009
ContSters61266, utilizator
in situatii exceptionale...iar despre tabel aveti dreptate...suntem invatati sa semnam totul cand cineva vine la usa..mai ales ca se mai profita ,folosind acelasi tabel cu cap schimbat.in alte scopuri. Nici o problema....ignorati,dar nu mai dati raspunsuri care nu auta pe cei care au problem
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2009
proprietaru, utilizator

Alte discuții în legătură

Reinnoire contract cu firma de calcul caldura pe baza repartitoarelor veteran5 veteran5 O asociatie de proprietari a avut contract de citire si repartizare a consumurilor de energie termica pe baza indicatiilor repartitoarelor de costuri, 100% ... (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura popem popem Buna ziua Din totalul de 20 apartamente 10 au renuntat la repartitoarele de caldura , costurile ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ...la noi in asociatie suntem 50 de ap ....10 apartamente nu mai doresc sa aiba repartitoare pe calorifer ,motivand ca stau in ... (vezi toată discuția)