Buna ziua, as dori sa aflu cat mai multe raspunsuri la ce am sa va intreb va rog. In urma cu 2 luni am facut un chef intr-un apartament la un prieten. Am baut toti, toate au fost frumoase, iar la un moment dat un prieten a inceput sa ma acuze ca eu i-am furat tableta lui(tableta lui era pe masa). I-am spus ca nu i-am furat-o si a sarit la mine de nervi si mi-a dat un pumn. Am cazut, a inceput sa se urce pe mine si tot vroia sa ma loveasca, din frica i-am dat un pumn si a cazut pe spate. Nu a patit nimic in afara ca i-am strambat nasul. Acum am primit invitatie de la Politie. Mentionez ca cel pe care l-am lovit are fisa medico-legala, si a suferit o interventie chirurgicala estetica din cate am inteles. Si are in jur de 14 zile internare si vrea despagubire 10.000 lei. Ce sa le spun celor de la Politie ? Risc sa mi se intocmeasca dosar penal ? Astept va implor raspuns cat mai repede sa stiu. Va multumesc !
Cele doua persoane sunt de buna credinta ? Vor declara corect ce s-a intamplat sau sunt prieteni de ai victimei ? In a doua varianta s-ar putea sa ai surprize.
Fiind vorba de faptul ca, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate,puteti sa-i dati o suma de bani si,apoi sa-i cereti sa-si retraga plangerea prealabila, conform art.158(2) NCP.
Daca l-ati lovit in timp ce va lovea asa cum ati descris este letitima aparare.
Nu aveati ce sa faceti.
Nu ii dati bani.
Asteptati intrucat nu pareti a raspunde penal.
Cum procedez?
Ceclan Daniel
Salutare ! am fost sunat de catre un prieten sa il duc acasa in data de 07.01.2010 in jurul orei 8.30 pm , si cand am ajuns la locul respectiv, l am luat pe el ... (vezi toată discuția)