avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificarea metrologica a apometrelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificarea metrologica a apometrelor

Buna seara!
La cat timp este legal, corect a se inlocui sau verifica apometrele din apartametele noastre? Firmele care au instalat apometrele poate nici nu exista pe piata de profil.

Va multumesc!
gned

Cam asa stau lucrurile. Ei vad acel consum, 5-7mc/ persoana, o povara! Consuma, este clar. Ceasul central, asta spune=consum efectiv + evident, o pierdere inevitabila. Se poate face ordine, nu se doreste. Sunt lucruri clare, simple. Nimeni nu spune sa intre cineva, pe proprietatea altcuiva.
Descurcareti, smecheri da, dar, prea multi. Fara apa nu putem trai, exista, in concluzie, platim. Achitam oricat, inlocuim aparatul din casa noastra, degeaba!
Seara buna!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
Maria2143, utilizator
Cea mai corecta solutie si exacta este montarea de apometre cu citire radio, care sa fie citite odata cu citirea apometrului general, atunci consumurile vor fi mai aproape de realitate.
Numai asa nu vor exista motive banale "nu am vazut bine" sau nu am avut timp sa citesc consumul", iar masinile de spalat inaintea apometrului vor disparea, asta cu conditia ca subsolul sa fie inchis si accesul limitat dar in prezenta administratorului, pentru a nu face improvizatii cineva.
@thran,
Buna seara!
Sincronizarea aceasta ar simplifica mult lucrurile. Este o solutie tehnica, cred, corecta. Costurile amortizabile. Asa cum ne-am adaptat la: alt tip/ model de interfon, la camere de luat vederi, la senzori pentru lumina in scara si multe altele, s-ar gasi solutii si pentru alte apometre. Este gospodaria fiecaruia. Legea doar trebuie sa spuna: asociatiile care nu schimba la cel mult X ani toate apometrele, pe tronsoane, pe apartamente (exclusiv avariile sau exceptiile) vor plati amenzi:...". Altfel nu se rezolva nimic.
Nebinele dintr-un apartament, dintr-un bloc, ne atinge pe toti.
Discutam de cantitati: mc, lei, ani! Este vitala problema apei si importanta interventia Legii.

Iar, un offf. Masinile de spalat da, consuma...mult, orice ar scrie pe ele. Am probat, timp de spalare versus apa consumata. Am pus furtunul de evacuare in cada. Acolo este iar o problema, si anume cum monteaza, vecinii nostri masina de spalat. Astfel, unii declara 23-25 mc, altii, luna de luna 5-7 mc...3 persoane!
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
Adriantot, moderator
Legea doar trebuie sa spuna: asociatiile care nu schimba la cel mult X ani toate apometrele, pe tronsoane, pe apartamente (exclusiv avariile sau exceptiile) vor plati amenzi:...". Altfel nu se rezolva nimic.

Sa stiti ca sunt asociatii care nu au apometre, repartizarea se face pausal pe numarul persoanelor declarate CORECT, iar proprietarii sunt foarte multumiti asa, sunt asociatii care repartizeaza dupa apometre trecute bine de 10 ani, deci termenul de garantie depasit de foarte multi ani, dar care nu inregistreaza pierderi care sa deranjeze pe cineva, incat sa fie nevoie schimbarea acestora.
Cred ca ar fi o povara prea mare si o munca in plus sa stea cineva sa tina gestiunea fiecarui repartitor, sa stea cineva sa verifice luna de luna ce apometru/ din ce apartament/ de la baie, bucatarie sau WC servici urmeaza sa iasa din garantie, cred ca trebuie angajat un om care sa verifice lunar apometrele, garantiile, etc
thran
Cred ca ar fi o povara prea mare si o munca in plus sa stea cineva sa tina gestiunea fiecarui repartitor, sa stea cineva sa verifice luna de luna ce apometru/ din ce apartament/ de la baie, (...) cred ca trebuie angajat un om care sa verifice lunar apometrele, garantiile, etc

Raportarea corecta, neraportarea, pausal, pierderi mai mari sau mai mici, sunt doar portite in interpretarea aceleiasi legi. Fiecare Asociatie procedeaza cum crede ca este mai bine, mai economicos, mai aproape de realitate. Nu eliminam "citirile incorecte" mult timp de aici inainte, sau niciodata! Doar semnalam diferenta dintre: consum efectiv, consum declarat, facturat si efectiv achitat! Alt om angajat? Nu pare a fi o solutie. Sunt la carmuirea scarii: cinci persoane Comitet Executiv, cenzor (trei ar trebui), administrator, femeie de serviciu, portar si altii 3-4 pensionari atenti pe acolo, multi deja, la 34 de familii.
La alte asociatii, poate, sunt corecte raportarile lunare ar/ ac, cu sau fara apometre!

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
Maria2143, utilizator

Alte discuții în legătură

Unde pot verifica apometrul daca a inregistrat corect? ContSters115342 ContSters115342 buna seara,am apometre in apartament din anul 2006,in apartament au locuit copii care nu au citit aceste apometre ,platind la pausal in toti acesti ani. citind ... (vezi toată discuția)
Mi s-a stabilit un consum foarte mare de apă la baie (peste 400 mc). Într-adevăr am o defecțiune încă neremediată, dar chiar și-așa consumul mi se pare enorm. mă puteți sfătui ce să fac? Abby_Aimee Abby_Aimee A reiesit ca am un consum lunar foarte mare la apa rece la baie, este vorba de 400 si ceva de mc, un consum imens. Am, intr-adevar, o scurgere la apa rece pe ... (vezi toată discuția)
Apa platita si trecuta in plus pe tabelul care vine de la asociatie alexandrasmyrnaios alexandrasmyrnaios Buna ziua , De cativa ani mi se trece la consumul de apa pe lista care vine de la asociatie 2 sau 3 metri cubi de apa in plus pe motiv ca sunt pierderi care ... (vezi toată discuția)