Adriantot a scris:
Maria2143 a scris:
Pentru ca aici nu schimbam legislatia, nu facem proiecte de legi, va sugerez, sa discutam concret, la obiect si sa gasim solutii pe baza legislatiei in vigoare si a experientei noastre de aplicare a acestei legislatii.
Buna ziua,
Apreciez raspunsul dvs. Va multumesc.
Toate, dar toate forumurile, ziarele timpurilor noastre si discutiile cu tema data "asociatiile de proprietari/ locatari" existente, toate problemele intampinate de noi toti, au ajuns tema de dezbatere in forurile de decizie legislativa. Aceste articole sunt citite si de oameni care participa la elaborarea unor legi noi, sau imbunatatirea celor existente-pe baza unor date clare, concludente, traite.
Aveti dreptate "aici nu schimbam legislatia", pe forum. Da, asa este.
Insa, toate subiectele deschise vor ajuta, ajuta, la edificarea unor situatii, mai apoi ajuta factorii de decizie, pentru elaborarea unor reglementari adaptate vremurilor noastre.
Timpul alocat lecturarii subiectelor forumului, timpul si energia alocate coordonarii acestui forum de dvs, coordonatorii si administratorii (cu respect, multumiri) sunt pasi spre o lege 230/ 2007, speram, mai buna, mai adaptata anilor ce sunt si ce vor veni.
Instantele au pe rol probleme ce se cer a fi rezolvate, in baza a ce? Jurisprudenta este un pas. Dar de ce sa se ajunga in Instanta?
O lege, legi ale convietuirii la bloc este necasara.
Aceste Asociatii de proprietari sunt mici firme, mii de mii de firme.
Este imperios necesara, modificarea Legii, consider eu, este o parere personala, fundamentata, cu argumente clare si precise, nu doar o parere neavizata.
Nu dau exemple. Sunt pe forum nenumarate.
Ma alatur celor care sunt de parere ca Legea 230/ 2007 cu modificarile din 2015, necesita modificari majore, actualizari de fond si de forma, efectiv o reforma, atat din punct de vedere al sumelor colectate la bugetul de stat, cat si din punct de vedere al aplicarii unei conduite de convietuire.
Abaterile disciplinare aplicate celor alesi de noi sa coordoneze, sa respecte si sa aplice Legea Convietuirii, sanctiunile etapizate, medierea ar degreva Instantele de munca inutila pentru rezolvarea unor situatii la granita penibilului uneori, dar mai ales ar impiedica ruinarea/ aruncarea in strada a unor familii-distugere unor vieti, ar pune "punct" unor nelegalitati. Nu se doreste liniste, intelegere, aplicarea legii, controale, verificari, munca in echipa, plata impozitelor pentru muncile gospodaresti prestate? Daca procentual vorbind peste 50% din populatia tarii locuieste la bloc, nu se doreste o Lege a convietuirii?
Este un cerc inchis: Asociatie, Primarie, Politie, Instanta, Cetateni-NOI toti...toti trimit/ trimitem la Lege, invocam Legea.
Legea trebuie schimbata, imbunatatita, este parerea mea, catatean si membru al acestui forum!
Pentru ca este vara, inca vacanta-avocatiala :) sa zambim, un pic!
Citand din I.L. Caragiale:
"Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele... esenţiale... Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!"
Asteptam cu interes modificarile legislative.
Vara frumoasa tuturor!
Maria