Buna ziua,intrebarea mea este urmatoarea.¿un act de donatie se poate sparge?Sintem trei frati , cu cel putin zece ani mama mea mi-a lasat apartamentul ei mi-a facut act de dontie,eu am platit apartamentul sa poata sa-l cumpere si cind am fost la notar mi s-a spus ca este mai bine prin donare.Doresc sa-l vind acum pentru ca mama a decedat acum un an.Se poate ?Sint unica mostenitoare?Va multumesc anticipat
Buna Ziua,Va multumesc pt.raspuns.Am alta intrebare cu alta tema care nu stiu cum si in ce fel se poate rezolva.Am fost casatorita si sotul meu avea un apartament in care nu am locuit din motiv ca locuiam in strainatate ,unde de fapt ne-am casatorit.Dupa citiva ani sotul a venit in tara de vizita si a facut si act de mostenire pentru unicul fiu care il are si de fapt locuieste in strainatate cu noi.SOTUL a decedat acum 4(patru)ani in strainatate,eu nu stiam nimic de toat e actele facute de sot,pina am dat de toate actele.Am fost aici in tara la notar si am facut un act precum ca am luat la cunostinta ,adevaru este ca nu am inteles bine dar ma rog.Am incercat sa iau legatura in acesti 4(patru)ani cu copilul lui,pt.ca este copilul lui nu si al meu.Apartamentul este inchis si nu stiu cum sa procedez?Sotul mai are 2(doua)surori,parinti nu are.Intrebarea este urmatoarea¿Ce pot face ,am dreptul de a intra in apartament sa locuiesc in el?Pot sa-l vind?Nu s-a facut taxa de succesiune.Problema este ca nu am contractul de apartament ,am unul in care l-a cumparat cit era cu fosta sotie care a decedat cu ani in urma.Am toate actele,cadastru si actul precum fiul lui este mostenitor.Eu am certificatul de casatorie si deces al sotului.Unde pot merge pt.a scoate actul de proprietate al apartamentului si daca pot sa-l trec pe numele meu?Pur si simplu nu stiu de unde sa incep?Trebuie facuta taxa de succesiune?Imi ramine apartamentul mie?Pot locui in el fara probleme?Cine are dreptul legal?Va rog sa ma indrumati pentru ca pur si simplu nu stiu de unde sa incep.Va multumesc anticipat.
Trebuie sa va interesați cine e proprietar, dacă soțul dvs a donat, a vândut fiului, va puteți lua adio de la acel ap. Dacă nici nu știți ce ați semnat la notar...
Se poate ca fiul sa fi avut testament și dvs sa fi luat la cunoștință, caz în care nu mai aveți ce face.
Oricum, a trecut și timpul în care mai puteați ataca acele acte, indiferent despre ce act ar fi vb.
Interesați-vă întâi cine e proprietar.
Cautati și actul ala semnat la notar și ziceți ce scrie în el.
Avand la dispozitie actele de proprietate de pe apartamentul sotului decedat , acolo gasiti numarul top si cartea fuciara in care a fost intabulat. Adresati-va la OCPI - din judetul /sectorul unde este apartamentul si consultati Cartea Funciara "in ectensso" si acolo ve-ti gasi tot istoricul apartamentului, inclusiv actualul proprietar.
Buna Ziua.Multumesc pt.raspuns.Referitor la actele apartamentului sotului am cadastru ,certificatul de mostenitor al fiului sotului,certificat de deces si casatorie,si actul de vinzare-cumparare al apartamentului de cind l-a cumparat si locuia cu fosta sotie.am de asemenea actul referitor la Acceptarea in mod expres si legal Succesiunea Defunctului,facuta la notar dupa 4(patru)luni de la deces eu locuind in strainatate si neputind veni in tara avind probleme financiare si medicale.Acum va cer opinia dumneavoastra am vreun drept la acest apartament?Cum procedez mai intii unde ma pot adresa?As vra sa scot un nou contract de apartament fie si pe numele sotului se poate?Ce pot face ,unde ma pot adresa?Si alta intrebare pot intra in apartament si locui,binenteles platind si facind bransarea la utilitatile apartamentului ,neavind curent,gaz,apa,etc.Pot face toate aceste lucruri ,dar neavind un contract de apartament ce pot face?Va multumesc anticipat.
Dvs nu mai puteti sa scoate un contract pe numele sotului daca acesta l-a vandut.
Trebui sa aflati ce acte a incheiat sotul cu fiul lui.
Termenul in care puteati ataca acte de instrainare a trecut, nu mai sunteti in termen.
Nu puteti intra in casa altuia.
Cereti un extras de carte funciara la OCPi sa vedeti cine e proprietar.