avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare cu unul dintre copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare cu unul dintre copii

Am nelamurirea ca , am incheiat cu parintii un contract de vanzare-cumparare si acum citind mai atent, am vazut ca este stipulat pe langa multe altele sii art 1091, alin. 4, ce probleme ar putea sa imi aduca acest art? mentionez ca eu mai am frati dar, acestia nu stiu de existenta acestui contract deoarece, ai mei parinti nu au vrut sa stie.
Cel mai recent răspuns: Crevio , utilizator 15:58, 5 Aprilie 2021
Asta înseamnă ca acest contract încheiat de Dvs se prezuma a fi donatie si poate fi supus reductiunii la decesul parintilor Dvs pentru cota de rezerva succesorala care li se încalcă celorlalti frați ai Dvs.
Ce e de facut!? Fiecare frate sa dea o declaratie la notar ca este de acord si consimte la înstrăinarea făcută de părinții săi catre Dvs prin contractul de vanzare cumparare autentificat sub Nr..... De notar.....prin care se instraina imobilul situat in......
Ori v-ati pacalit ori ati fost pacalit.
Depinde daca ati dat sau nu bani...
Aici s-ar putea discuta despre echitate...
Daca fratii nu sunt de acord lucrurile pot fi altfel de cum v-ati imaginat...
Banuiesc ca nu ati avut avocat cand ati semnat actul si ati descoperit de abia acum acest text de lege...
Este mult prea tarziu sa il descoperiti...
Trebuia sa va informati mai inainte de a semna actul notarial si notarul poate va explica...
Cam greu de crezut ca s au dat bani.....in plus daca in act acel pret cu ghilimele căci am dubii ca s a dat un pret, a fost in numerar, șansele de a demonstra ca s au dat sunt practic nule! Daca exista un transfer bancar al prețului mai discutam.....
Nu inteleg de ce este donatie cand eu sunt deja trecut pe factura de curent, pe cea de gaze, intretinere...impozit...mentiunea in contract de abitatie se refera la faptul ca pe intreaga viata, parintii mei au dreptul sa locuiasca in casa cu mine si invers

Sii totul s-a facut legal, taxe , impozit...etc
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
mari2015, utilizator
Nu ati înțeles .......
Contractul Dvs este de vanzare cumparare. Insa cand părinții Dvs vor deceda , frații Dvs este foarte posibil sa ceara partea lor de Moștenire Știind ca părinții au avut un bun imobil!
Atunci vor afla cu surprindere ca bunul a fost înstrăinat catre dvs! Si va vor spune ok ti au vândut bunul tie, unde sunt banii?! Le ai dat parintilor noștri bani ? Unde sunt?! Daca banii nu s au dat efectiv si nu puteti demonstra ca s au dat , atunci frații Dvs au acest articol 1091 alin 4 care le vine in ajutor si vor demonstra ca acel contract de vanzare cumparare cu clauza este in fapt o donatie pe care chiar legea o prezuma! Si atunci vor cere reductiunea ei pentru cota de rezerva succesorala care li se încalcă.
Practic Dvs ati deghizat Donația in acest contract de vanzare cu clauza, vrând sa ii săriți pe frații Dvs de la dreptul de a mosteni. Ei insa sunt mostenitori rezervatari si au dreptul la cota de rezerva pe care legea le o da !
Era bine daca încheiați contract de întreținere cu părinții Dvs nu de vanzare!
Acum nu aveti decât soluția care v am dat o mai sus sau sa așteptați ca la dezbaterea succesiunilor niciunul sa nu ceara reductiunea !
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
ContSters338589, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare -cumpărare cu uzufruct viager Darmar Darmar Buna ziua! Părinții mei au dat locuința fratelui meu. Noi ceilalti frați am fost de acord cu condiția ca fratele respectiv sa ii întrețină pe ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare ContSters222740 ContSters222740 Buna ziua! Eu si sotia am dori sa facem un act pe o proprietate fiicei noastre in varsta de 19 ani(dintr-o casatorie anterioara am 2 copii). -Ce fel de act ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unei proprietati gheorghebosneag gheorghebosneag Buna ziua.Sunt nou pe acest forum si as avea si eu o intrebare la care v-as ruga sa-mi raspundeti ,daca se poate.Un act de vanzare-cumparare intre mama si ... (vezi toată discuția)