avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare cu unul dintre copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare cu unul dintre copii

Am nelamurirea ca , am incheiat cu parintii un contract de vanzare-cumparare si acum citind mai atent, am vazut ca este stipulat pe langa multe altele sii art 1091, alin. 4, ce probleme ar putea sa imi aduca acest art? mentionez ca eu mai am frati dar, acestia nu stiu de existenta acestui contract deoarece, ai mei parinti nu au vrut sa stie.
Cel mai recent răspuns: Crevio , utilizator 15:58, 5 Aprilie 2021
Deci, sa inteleg ca notarul putea sa nu mentioneze in contract acest articol???

Mentionez ca este contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
mari2015, utilizator
Donatia este un act translativ de proprietate.
Faptul ca nu v-ati informat o sa va coste la un anumit moment dat.
Dar sa stiti ca 70% dintre romani fac acte despre care efecte juridice nu au habar...
Acum nu mai conteaza...deoarece nu mai puteti schimba nimic...
Doamna notar are dreptate...in ceea ce va priveste...
Chiar daca nu menționa acest articol sa stiti ca el exista in Codul Civil! Este un principiu de drept nimeni nu poate fi considerat ca nu cunoaște legea! Ca notarul a pus sau nu acolo articolul puțin importa ! El exista si fără a fi trecut in actul Dvs si poate fi invocat oricand după decesul parintilor Dvs de frații Dvs.
Indiferent de clauza contractului de vanzare cumparare ! Ca tot repetați! Nu ati dat pret nu este vanzare ! De Esența vânzării este prețul! Art 1091 se referă si la clauza de întreținere si de uzufructul si de abitatie.....
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
ContSters338589, utilizator
Bună ziua
Îmi puteți spune dacă mama mea care a încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere, cu sora mea , are dreptul legal sa primească în vizita la ea pe cine dorește?
Speță este ca eu m am dus sa mi vizitez mama iar spre mea s a opus intrarii mele în locuința în care trăiește împreună cu sora mea ,și mai mult a făcut reclamație la Poliție invocând violarea de domiciliu
Menționez ca am intrat I acel imobil la invitația și condus de către mama mea
În speranță unui posibil răspuns va mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare -cumpărare cu uzufruct viager Darmar Darmar Buna ziua! Părinții mei au dat locuința fratelui meu. Noi ceilalti frați am fost de acord cu condiția ca fratele respectiv sa ii întrețină pe ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare ContSters222740 ContSters222740 Buna ziua! Eu si sotia am dori sa facem un act pe o proprietate fiicei noastre in varsta de 19 ani(dintr-o casatorie anterioara am 2 copii). -Ce fel de act ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unei proprietati gheorghebosneag gheorghebosneag Buna ziua.Sunt nou pe acest forum si as avea si eu o intrebare la care v-as ruga sa-mi raspundeti ,daca se poate.Un act de vanzare-cumparare intre mama si ... (vezi toată discuția)