avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa donez o casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa donez o casa

Oscilez intre a intocmi un act de vanzare-cumparare pt un imobil sau sa-l donez fiicei mele, pentru a nu putea fi atacata cererea de succesiune. Din cate stiam, tariful taxei era mult mai mare la vanzare decat la donatie, de aceea nu sunt inca decisa de modalitate. Intrebarea este, daca actul de vanzare-cumparare se poate intocmi pentru "proprietate nuda" (fiica mea putand deveni proprietar de drept numai dupa decesul meu), situatia este valabila si pentru cazul de act de donatie (cu pastrare uzufructului viager pt mine)?
Ea ramane in continuare sub tutela unei persoane cu capacitate deplina de exercitiu care o va reprezenta in acte. va ramane mostenitoare si coproprietara cu fratele/sora acesteia.La decesul persoanei interzise o vor mosteni mostenitorii sai legali,sora, parinti.....
Nu se va putea dispune de partea ei de proprietate decat daca instanta de tutela va incuviinta acest lucru si numai daca va fi in interesul persoanei ocrotite.

da se poate iesi din indiviziune cu incuviintarea instantei. Fratele ii va da sulta pe partea ei de mostenire , sulta ce va fi depusa intr un cont din care se va lua bani numai cu incuviintarea instantei de tutela/autoritatii tutelare si numai pentru interzis si satisfacerea intereselor lui.
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2015
ContSters338589, utilizator
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil avand uzufruct dan_ionescu dan_ionescu Buna ziua..as dori sa stiu cum pot face legal si cu taxe juridice cat mai mici vanzarea unei proprietati la care fiica mea are drept de mostenire cu uzufruct ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager Liliana80 Liliana80 Buna ziua Am o întrebare legata de locuința , dacă mama mea deține uzufruc ul viager pana la deces , acel drept prin decesul ei îmi revine mie s au ... (vezi toată discuția)
Uzulfruct viager nenea toto nenea toto Nepotul nu vrea sa-i las mostenire o parte din imobilul in care locuieste, pe care eu l-am dobandit cu fratele meu, prin mostenire de la mama noastra ,el vrea ... (vezi toată discuția)