avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua.Am o intrebare legata de drepturile mele dupa divort.Am stat casatorita cu respectivul 12 ani cu un copil minor.La o luna dupa divort fostul sot a scos casa in care am locuit la vanzare fara sa anunte si fara sa fi avut loc o actiune in instanta pentru partaj.Intrebarea este daca poate sa o vanda fara consimtamantul meu,avand in vedere ca este vorba si de drepturile copilului minor.Daca vinde casa intre timp si bag actiunea de partaj dupa,care sunt sansele mele de castig.Astept un raspuns din partea dvs.
In concluzie trebuie grabita actiunea cu partajul
E bine sa va grabiti si pt ca dreptul dvs se prescrie in 3 ani de la divort.
Mie imi pare mai potrivita o actiune in pretentii decat una de partaj.
Dupa mine trebuie vazut intai cam ce drepturi ati avea si ce se poate negocia. In paralel incercati o asigurare de dovezi poate...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Dreptul nu se prescrie in 3 ani in acest caz...

Daca ar fi vb de un partaj, nu, daca e vb de o creanta, da.
Eu nu vad ce poti partaja.. tencuiala de pe pereti ?

De ce nu se prescrie, colega Lascoschi? Eu cred ca nu stim situatia sa stim daca se prescrie si ca sfatul de a avea grija sa nu treaca timpul e in favoarea userului. Crae e temeiul de drept, pretentii sau partaj? Mobiliar? Imobiliar? Ca poate nu inteleg eu...
Trebuie vazut daca si cum cine sta acolo etc. Are sanse mari sa se prescrie in 3 ani...

Nu vad cum e avantajat un om care trebuie sa primeasca bani "sa o lungeasca"... si sa nu ii primeasca cat mai repede??? Care ar fi avantajul sa primesc sulta peste 5 ani si nu acum, in cateva luni, ca eu una nu pot pricepe?
Blocarea acestei vanzari costa si nu stiu in ce masura te ajuta sa te hranesti cu ura si frustrari o perioada lunga de timp... cati bani poate incasa atata timp cat, in timp, imbunatatirile se deterioreaza? Adica pe cat timp mai mult lasa sa treaca, cu atat primeste banuti mai putini... la aceeasi taxa de timbru si, probabil, la cheltuieli cu onorariile mai mari...

Nu doresc sa arat vreo greseala in mesajele anterioare, insa consider, ca avocat de buna credinta, ca orice incurajare de tinere in loc a justitiei, a circuitului civil, a abuzarii de drepturile legale e ilegala. Inca nu sunt, din nefericire, taxabile cu amenzi in practica, dar sunt sigura ca numarul amendatilor care abuzeaza de amanari si cereri evident nefondate va creste in timp, odata cu educarea societatii.

Apoi, oricand e mai buna o intelegere nedreapta in comparatie cu o hotarare dreapta... si este cel putin corect fata de justitiabili sa le aratam toate posibilitatile, recomandandu-le pe cele cu consumul mai mic de timp, nervi si bani...

Alte discuții în legătură

Partaj - divort chiken71 chiken71 Buna ziua, sunt casatorit de 11 ani, am un baiat de 9 ani . La momentul casatoriei, locuiam in casa soacrei mele care intre timp a decedat. Deci casa era a ... (vezi toată discuția)
Evacuare zeciualex zeciualex pot sa cer evacuare fostei sotii daca ea a introdus actiune de partaj pe casa mea dobandita inainte de casatorie? (vezi toată discuția)
Divort fara partaj AndinBMA AndinBMA BUNA ZIUA Va rog frumos daca aveti mai multe informatii despre urmatoarea situatie: Am divortat in 2012 fara un partaj.Noi am locuit inainte de casatorie si ... (vezi toată discuția)