avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Subcontractanti ? descalificare din cauza lor?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Subcontractanti ? descalificare din cauza lor?

Buna ziua,

SUnt operator economic si particip in acest moment la o licitatie publica.

Am 3 subcontractanti si pentru ei mi s-au cerut prin documentatie in afara de declaratii etc si certificat de atestare fiscala cu privire la plata taxelor catre bugetul local.

Cei 3 mi-au dat certificate insa ele au fost emise pe 21 mai iar pe ele scrie ca daca sunt emise intre 1 si 25 ale luni sunt valabile doar luna in curs.

Licitatia a fost pe 2 iunie si practic certificatele emise pe 21 mai nu au mai fost valabile.

Acum comisia mi-a cerut prin clarificari certificate valabile pt cei subcontarctori la data deschiderii licitatiei ,respectiv 2 iunie. Eu nu pot sa obtina acele certificate retroactiv si le vor obtine luni 15 iunie.

Eu le voi depune certificatele fiscale noi emise pe 15 iunie ca raspuns la clarificare insa credeti ca e posibil sa fiu descalificat?

Mentionez ca am luat cei 3 subcontractanti deoarece mi-au trebuit resurse de personal specializat pe care societatea mea nu le avea iar caietul de licitatia spunea ca se considera ci cele ale subcontractantilor.

Voi fi descalificat?

sau e posibil sa le accepte asa?

sau e posibil sa nu mai considere resursele subcontractantilor cu probleme si oferta sa fie considerata ok?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 15:31, 24 Iulie 2009
Ce ati afirmat mai sus e logic si normal.

Problema este ca nu ai cum sa dovedesti antedatat ca nu ai avut datorii.

Vom incerca cu acele adrse emise de taxe locale prin care vor spune ca la data depunerii nu au avut datorii.

Sper ca prin aceste dovezi in care aratam ca la data depuneii nu ne aflam in situatiile prevezute la art. 180 si 181 din OUG 34 sa fie acceptate si sa nu fim desclalificati

Oricum e aberant sa ceri certificate antedatate. Nu au cum sa le obti.
In cazul in care se transmite societatii noastre o invitatie de participare pentru servicii de consultanta si proiectare, iar firma noastra are cod caen doar pentru consultanta, dar noi avem un contract de colaborare cu o firma de proiectare, pot sa particip la licitatie, fara sa fiu descalificat, avand ca subcontractant firma de proiectare? Sau trebuie neaparat sa aiba sociatatea noastra cod caen si pt arhitectura (nu se specifica in nici o documentatie faptul ca nu avem voie cu subcontractanti). Va multumesc!
Din punctul meu de vedere nu cred ca sunteti in pericol de a fi descalificat din aceasta pricina.
Mai mult chiar daca acestea sunt expirate, in conformitate cu prevederile legale in materie, autoritatea contractanta are dreptul de a solicita lamuriri de la finantele publice generale si de la cele locale in legatura cu cele incrise in certificatele respective. Deci sunteti acoperit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie publica ElenaDinut ElenaDinut Buna ziua, Am depus actele pentru a participa la o licitatie publica iar cand ne-am prezentat la licitatie nu am fost lasa-ti in sala pe considerentul ca am ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii depus dupa solicitarea de clarificari andr_georgi andr_georgi Daca in momentul in care i-am solicitat clarificari in cadrul unei proceduri unui ofertant cu privire la faptul ca : \\" cum executa lucrarile de electrice ... (vezi toată discuția)
Evaluare oferte Dana S Dana S La o licitatie,ofertantii cu minusuri la documentele de clarificare sunt eliminati din start,fara a se mai evalua partea tehnica si financiara sau se cer ... (vezi toată discuția)