avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM la nivel de ramura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM la nivel de ramura

Buna dimineata,

va rog sa ma ajutati cu CCM la nivel de ramura comert. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:05, 15 Iunie 2009
a fost desfiintat postul meu, prin urmare am fost concediata cu art.65 alin.1 Stiu ca trebuie sa beneficiez de 2 salarii compensatorii. Problema e ca ori de cate ori le-am amintit, ei ori au ocolit sub. ori cei de la punctul de lucru unde am activat , au zis ca de fapt am dreptul la unu. Asa cum nu au reusit sa ma convinga sa-mi dau demisia, nu vreau acum sa-i las pana nu imi dau ceea ce mi se cuvine. Am avut colegi care au fost fortati sa-si dea demisia si care au plecat doar cu un singur salar. Ideea e cum sa le demonstrez ca am drepate?! Am sa le cer lor sa-mi demonstreze ca au drepate,dar..si eu vreau sa am date exacte. Si sunt si presata de timp. Multumesc foarte mult ptr ajutor!!
In caz de refuz de acordare a acestor salarii aveti doua posibilitati :
1. sesizare la ITM
2. deschiderea unei actiuni in instanta.
Contractul Colectiv la nivelul ramurii comert in vigoare este cel pe care vi l-am atasat in acel link. Articolul 76 este prevederea legala in baza careia aveti dreptul la 2 salarii compensatorii.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult Pakos, imi este foarte de ajutor.

Da,variantele astea le vedeam si eu, desi sincer chiar imi este sila si asa nu as fi vrut cearta, dar stiam ca aici o sa se ajunga. ITM-ul de care apartine societatea este in Piatra N. nu in localitatea unde locuiesc, daca fac o notificare cu confirmare de primire in care sa cer( ptr.inceput) o copie a CCM si poate au si CIM, e corect?! Este nevoie sa merg personal acolo? Problema e ca inca nu am primit decizia in original ci doar o copie care e datata din data de 18.05. si ma intreb daca contestarea se face de la data emiterii sau data la care ai luat la cunostinta ?! Daca ma puteti ajuta cu adresa actualizata ITM-ului Piatra Neamt ar si super!! Multumesc!

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii cami e cami e Stie cineva cate salarii compensatorii trebuie sa primeasca un salariat disponibilizat , sistem privat, ramura de activitate comert? Firma are 120 angajati si ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii daniela20 daniela20 Puteti sa-mi spuneti codul caen 4791 unde se incadreaza?La productie ,comert,etc?Si daca firma care are acest cod este obligata la plati compensatorii?In ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv ramura comert ContSters74221 ContSters74221 cate salrii compensatorii sunt indreptatiti sa primeasca ,salariatii concediati colectiv din ramura comert? care este articolul din contract? (vezi toată discuția)