avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instanta de recurs a dat ce nu s-a cerut. Dar a dat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instanta de recurs a dat ce nu s-a cerut. Dar a dat mai mult. Contestatie sau revizuire

Va salut stimati colegi si participanti la forum. Am o speta care mi-a lasat un gust amar. Ma gandesc sa o atac, nu am incotro, dar m-ar bucura si alte opinii, favorabile sau contrare. Nu conteaza..Speta este urmatoarea: Societatea X, prestator, cheama in judecata societatea Y, beneficiar, pentru ca instanta, judecatoria, sa pronunte o hotarare prin care sa oblige beneficiarul sa achite restul de plata pentru o lucrare de constructii efectuata de prestator. La fond, in fata judecatoriei, beneficiarul nu se prezinta. Dovada de citare s-a intors cu mentiunea "afisat pe usa principala". Societatea X nu mai propune alte probe, depune contractul si dovada achitarii unei plati partiale. Judecataria pronunta o hotarare prin care o obliga pe societatea Y sa plateasca restul de suma precum si penalitatile contractuale. Y face recurs si, ca unica cerere, solicita casarea hotararii din fond pe motiv ca nu a primit citatia si trimiterea spre rejudecare la judecatorie pentru administrarea probatoriul cu expertiza si interogatoriu. Tribunalul ramane in pronuntatre si STUPOARE: admite recursul, caseaza sentinta, rejudeca in fond si respinge actiunea ca nefondata!!! REPET, recurenta a cerut strict casarea cu trimitere pentru administrarea probatoriului, pentru ca nu a participat la dezbateri. Astfel societatea X este in postura paradoxala de a fi efectuat o constructie si de anu mai putea cere plata ca urmare a autoritatii de lucru judecat...Ce parere aveti? Revizuire sau contestatie in anulare? Avand in vedere ca Tribunalul a dat mai mult decat s-a cerut si chiar ceea ce nu s-a cerut! Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Valentin Neagu , Avocat 17:45, 22 Iunie 2009
Glasu Monica a scris:

Vento , daca ne-am ciocnit, nu mi-am dat seama:)).... Poti incerca si pe calea revizuirii, chiar daca sunt sanse minime de admitere..... totusi, orice e posibil in instantele din Romania. :luck:

Cred ca in revizuire, Vento are cam aceleasi sanse pe care le avea ca sa obtina hotararea a carei revizuire o cere. Mici, dar exista. Nu vad de ce, aceeasi instanta care a putut sa dea o hotarare fara nici un temei :O nu ar putea, tot fara temei, sa o si retracteze? :weg: Retractarea unei nelegalitati poate fi nelegala ? :hm:
Succes Vento!
Super argumentatia Ubik...=D> o sa o preiau in concluziile scrise.... Ca in rest.... #-o AM demarat si procedura pentru obligarea beneficiarului la organizarea receptie...sa vad cu pot sa sar peste autoritatea de lucru judecat daca mi-o fur la revizuire....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire shhomerul shhomerul in cazul unei revizuiri a unei hotarari a instantei de recurs atunci cand s-au judecat doua recursuri atat al paratului cat si al reclamantului care este ... (vezi toată discuția)
Este admisibila procedura revizuirii intemeiata pe art.322 (2)? RADU SAVALACHE RADU SAVALACHE Buna ziua. Ma adresez practicienilor in stiinte juridice care au intalnit urmatoarea situatie sau care pot gasi dezlegare acestei spete: Instanta de fond ... (vezi toată discuția)
Recurs cristinateo cristinateo va rog sa-mi raspundeti ce inseamna daca pe site-ul Curtii de Apel in dreptul dosarului apare:se amana pronuntarea pentru alta data(peste 6 zile) iar la ... (vezi toată discuția)