avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune, abuz de incredere sau nimic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune, abuz de incredere sau nimic

Salutare colegi, am nevoie de sfatul vostru, nu ma pot calma si am o mare problema.

In data de 08.02.2015, m-am deplasat in orasul Tecuci judetul Galati pentru a vinde autoturismul Volkswagen Golf V, inregistrat cu nr. B-702-TZC, proprietate mamei mele, asa cum am convenit telefonic cu domnul escroc. La randul sau acesta din urma in calitate de intermediar, sustinand fara a prezenta un act doveditor, ca este imputernicit prin procura notariala de catre proprietarul de drept, urma sa-mi vanda autoturismul Audi A4, proprietatea lui unui cetatean din judetul Timis. Schimbul urma sa fie intre autoturismul Volkswagen Golf V,. Astfel, am verificat masinile si am constatat ca automobilul ce urma sa il achizitionez avea mici defecte, dar cu toate acestea am acceptat schimbul intre cele doua autoturisme mentionate. Dat fiind faptul ca trocul a avut loc la orele 22:00 (seara de duminica), ne-am aflat in imposibilitatea de a incheia intr-o maniera legala schimbul, respectiv de a intocmi un act de vanzare-cumparare pentru fiecare dintre cele doua autoturisme. Am stabilit de comun acord cu escrocul sa incheiem cele doua contracte de vanzare-cumparare in prima zi lucratoare urmatoarei schimbului, si anume 09.02.2015. Tot de comun acord am stabilit fiecare dintre noi sa intre in posesia autoturismului ce urma sa faca obiectul contractului mentionat. Fiind de buna credinta am preluat autoturismul Audi A4, si am plecat spre Bucuresti. Pe drum am constatat mai multe defectiuni la autoturism si anume probleme cu sistemul de franare, probleme cu sistemul de iluminare si cu stergatoarele imi mergeau dar nu stropea cu apa pe parbriz. Astfel m-am ingrijorat destul de mult in privinta drumului pana la Bucuresti in regim de siguranta. Aceste fapt m-a facut sa ma razgandesc in privinta schimbului. Prin urmare am incercat contactarea telefonica, intr-un final reusind sa o stabilesc. I-am adus la cunostinta ceea ce am constatat, precum si decizia mea de a reveni asupra hotararii initiale, solicitandui sa-mi inapoieze autoturismul Volkswagen Golf V, urmand ca si eu sa procedez la fel. Acesta mi-a refuzat solicitarea.

In data de 09.02.2015 am incercat din nou sa iau legatura cu escrocul prin nenumarate apeluri si mesaje telefonice, in care ii precizam ca doresc finalizarea tranzactiei in mod oficial, respectiv prin incheierea contractelor de vanzare-cumparare. Pana la acest moment nu am nici un raspuns din partea lui. Precizez ca i-am inmanat impreuna cu golf-ul si cartea talonul asigurare si o copie dupa buletin si el la fel mi-a dat cartea talonul copie dupa buletin asigurare si copie dupa buletinul proprietarului in acte.

In cazul in care nu prea am ce face, cum as putea anula eventualele amenzi rutiere venite din aceasta pricina
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
Laurentiu_busuioc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laurentiu_busuioc , utilizator 07:59, 16 Februarie 2015
dupa o verificare pe google am vazut ca autoturismul d-voastra are asigurarea auto obligatorie valabila, dar nu si rovinieta. Sper sa va ajute la decizia pe care o veti lua.
Dumneavoastră ati efectuat un contract de schimb perfect legal, întrucât contractul de schimb este consensual. Problema este ca întrucât valoare autoturismelor depășește valoare de 250 de lei și contractului de schimb i se aplica corespunzător dispozițiile contractului de vânzare, acesta nu poate fi probat decât prin forma scrisa. Iar dumneavoastră nu ați încheiat contractul în forma scrisa.
În aceste condiții dumneavoastră ați putea să formulați o cerere în instanta prin care sa cereți anularea schimbului pentru vicii aparente și ascunse ale bunului (în cazul viciilor ascunse ar trebuii sa duceți mașină la un service și sa va facă sa un întreg diagnostic asupra ei), și bineînțeles ar ajuta dacă ați notifica persoana de la care ați luat mașină asupra viciilor, într-un mod care sa arata ca a-ți făcut aceasta notificare (email, posta, sau în cel mai rău caz prin sms) și sa ii cereți revoluționa schimbului, și restituire prestațiilor.
Asta pe parte civila.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
horatiuV, utilizator
singurul lucru care se poate face esteart 238 -> abuz de incredere; dar e doar sa-l speriati, pedeapsa este irelevanta, sau cine stie poate are cazier..
Alt lucru rapid care puteti sa-l faceti e sa intocmiti niste acte si sa le trimiteri prin posta astfel fiecare dintre voi sa le semneze .. sau semnati dvs in locul lui si gata ( uneori o mica infractiune este singura modalitate prin care putem rezolva o situatie)

Legat de inselaciune, imposibil.. Unde este consumarea faptei ? Care e prejudiciul ? Care e faptul/calitatea mincinoasa ?
Dvs ati fost de acord sa-i dati actele asa.
Macar un V-C de faceati...

Sfatul meu -> amiabila e singura rezolvare
Legile sunt interpretabile, iar daca cineva primeste o pedeapsa ( irelevanta sau nu) inseamna ca e vinovat .
Intelegerea de schimb e numai verbala pe cand o semnatura falsa e scrisa si falsul poate fi probat ... si daca tot am ajuns la infractiuni ,poate pune muschi pe el si se duce sa discute cu cel cu Audi personal .

Legat de inselaciune - greu de probat dar nu imposibil .
Consumarea faptei - Tecuci,jud Galati
Prejudiciul - incredintarea unui autovehicul sprea a circula ,cu defectiuni la sistemul de franare - de aici decurg multe ,pana la tentativa de omor - se cunosteau ,doar au vorbil la telefon inainte
- incredintarea unui auto cu defectiuni la sistemul de iluminare semnalizare
Cat despre vorbe ar fi imputernicirea pe care nu a vazut-o nici in ziua de azi (de aici devine prea stufos subiectul) .
Binteles ,nu era obligat sa circule cu masina dar oricum aceste defectiuni trebuiau remediate de o unitate specializata/specialist care conduceau la costuri suplimentare .
Cedare actelor a fost conditionata si de un anumit acord .
Intradevar , un inscris despre tranzactie era de dorit .
Nu,amiabila e o cale de rezolvare .
mottofreee a scris:


Legat de inselaciune - greu de probat dar nu imposibil .
Consumarea faptei - Tecuci,jud Galati
Prejudiciul - incredintarea unui autovehicul sprea a circula ,cu defectiuni la sistemul de franare


Consumarea faptei nu inseamna ca s-a produs in Tecuci ....., confundati termenii, ala e locul savarsirii faptei; in funtie de care se determina competenta teritoriala a organului de up respectiv a instantei de judecata..

Consumarea infractiunii de inselaciune = momentul in care s-a produs prejudiciul => adica " o gaura financiara" mai pe romaneste, personajul folosindu-se de calitati / fapte mincinoase...

Alte discuții în legătură

Autoturism oferit cu imprumut, reparare defectiuni Dannyytiesto Dannyytiesto Va aduc la cunoștință următoarea situație : M-am rugat de un prieten sa îmi împrumute mașina sa pentru o perioada scurta pana când vine în tara! ... (vezi toată discuția)
Autoturism cumpărat și ulterior pus sub sechestru Wanzer Wanzer Bună ziua! Am \"cumpărat\" in august 2020 un autoturism (printr-o terță persoană, de la un cunoscut al lui). Am trecut \"cumpărat\" pentru că eu i-am ... (vezi toată discuția)
Solutii pentru a nu plati timbrul de mediu-contractul de comodat ccc19 ccc19 Pentru autoturismele care sunt deja inmatriculate in Romania,dar pentru care nu s-a platit niciodata timbrul de mediu,sau s-a platit dar banii au fost ... (vezi toată discuția)