avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract prestari servicii

Am o problema, va rog ajutati-ma sa o descalcesc.
Acum doua saptamani socrul meu a incheiat un contract prestari servicii cu o firma. De semnat, a semnat fara sa se uite in contract, asa cum se procedeaza deobicei. Agentul care a venit acasa i-a descris serviciul respectiv in culori foarte frumoase, fara sa-l lamureasca asupra partilor mai putin placute.
Contractul e facut pe un an de zile, plata se face lunar, dar in caz de forta majora (nu se specifica care ar fi acele situatii de forta majora) contractul se poate rezilia inaintea implinirii termenului de 1 an, cu plata cheltuielilor pentru serviciile prestate si......a unei sume de 500 euro.
Nedumerirea mea este ca acest contract (exemplarul socului meu) nu poarta un nr. de contract si in plus de asta nu a fost avertizat ca in caz ca nu poate plati sau ca nu mai vrea sa continue sa primeasca serviciile respective va plati acea suma de 500 euro, i s-a pus in fata si l-a semnat. Aceasta clauza mi s-a parut abuziva intrucat ea nu este contrabalansata de o discutie prealabila cu clientul, ci este ferma. Cu alte cuvinte, nu mai esti in stare sa platesti, te priveste, noua ne dai 500 euro.
Cand i-am aratat aceasta clauza, discutand cu el inainte despre faptul ca prestarea acestor servicii sunt "frectie la un picior de lemn" si dupa ce m-am uitat peste contract....am crezut ca face infarct.
Intrebarea mea este, daca societatea respectiva, notificata fiind ca se doreste din partea clientului rezilierea contractului, are sanse in instanta sa obtina acesti 500 euro?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:51, 15 Iunie 2009
nu stiu cat este de mare prestatorul dvs de servicii, dar vreau sa va spun ca asa s-a rezolvat o problema cu un prestator ca zapp-ul, care nu voiau de fel sa rezilieze un contract
cat priveste institutiile statului, fragile sau nu, ele au fost infiintate sa rezolve niste probleme, daca nu le investim cu aceasta sarcina, ele nu vor reusi niciodata sa demonstreze daca pot sau ba

oricum eu va doresc succes
1) Sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care: i) obliga consumatorul la plata unor sume disproportionat de mari in cazul neindeplinirii obligatiilor contractuale de catre acesta, comparativ cu pagubele suferite de comerciant;Legea 193/2000 privind clauzele abuzive.
Ca sa va faceti o imagine cat de cat relevanta va spun ca taxa de reziliere este ceva mai mult decat jumatatea unui abonament pe un an de zile. Cu alte cuvinte, daca reziliezi in prima luna, platesti inca vreo 6 fara sa mai beneficiezi de niciun serviciu, adica ei se transforma intr-o fantoma. Daca il reziliezi in ultima luna sau aproape de sfarsit, tragand din greu 1 an de zile de o prestatie prea costiitoare e pur si simplu stupid. Problema lor e ca, probabil, la randul lor fac niste contracte cu alte persoane furnizoare de servicii, fizice sau juridice si contractele cu acele persoane prevad probabil plati compensatorii pentru cazul rezilierii. Ma gandesc si eu...asa.... Oricum, asta imi va fi invatatura de minte si pentru mine sa casc ochii, ca de nu, casc baierile buzunarului.
A doua nedumerire a mea este ca exemplarul socrului meu nu poarta niciun numar de contract. E normal? Ce societate e aceasta care nu-ti da un numar de contract, iar semnatura si parafa prestatorului este in copie xerox, nu e originala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract telefonie mobila, abuz? adrianamihaela adrianamihaela buna seara, va rog frumos sa imi spuneti daca legea 161/2010 din 12.07.2010 pt modif art 84 din legea 296/2004 privind cod consumului si legea 193/2000 ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie,internet corinapro corinapro Buna ziua!Am un abonament de telefonie+internet la zapp si am sunat azi sa reziliez contractul si mi-au raspuns ca trebuie sa platesc 150 euro taxa deoarece ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract monteld monteld Acum un an am prelungit contractul de telefonie cu R...telecom, si am primit gratuit un telefon. Mai sunt vreo cateva luni pana expira contractul, dar eu ... (vezi toată discuția)