proastasatului a scris:
Utilizatoarea a scris \"In urma procesului din decembrie 2014,s-a stabilit ca trebuie s imi plateasca pensie alimentara incepand cu data de 23 iunie 2014.Pana in momentul de fata el nu mi-a platit absolut nimic\"
Urmeaza sa socotiti dvs daca din iunie 2014 si pana in prezent, au trecut sau nu 3 luni cat si daca aceasta atitudine este una de PARINTI pe pozitii egale, adica si cu obligatii egale.
După această interpretare, ar insemna ca la o zi după pronuntarea instantei privind pensia, mama să facă plangere penală... ceea ce e o interpretare derizorie a legii penale.
Plângerea penală e o idee proastă atât în cazul acesta special, dar și în cazuri în care, deși strict legal s-ar indeplini condițiile de către părintele neplătitor, s-ar ajunge la războiul arătat de Martonze. Ceea ce nu e de dorit, după mine.
Așa cum se prind mai multe muște cu miere, așa am obținut modificări ale locuințelor minorilor în străinătate sau în alte orașe cu negocieri decente.
De aceea, deși sunt chestiuni contradictorii în relatarea dv., doamnă, vă rog să luați în calcul această posibilitate. Între timp, mergeți cu copilul la un psiholog și gandiți-vă ca, dacă dv. suferiți ca adult că nu sunteți împreună cu familia dv., poate ar suferi și fiul dv. dacaă nu ar avea jumătate din familia lui aproape de el.
Notificați tatăl, arătați-i posibilele căi, costurile lor, arătați-i bunăvoință, chemați-l să negociați plata restantă a pensiei, propuneți-i rate, natură etc.
Dacă nu merge, executor. Dați-i mai mult de o zi termen după somație, mie acea zi îmi pare abuzivă (concret, am avut executor care nu s-a conformat in acest timp).