Buna ziua ! eu am grija de un batran iar acesta doreste sa-mi lase casa cu conditia ca eu sa am grija de dansul pana la moarte. As dori sa stiu care este modalitatea cea mai sigura de a face un act fara ca copiii acestuia sa ma dea in judecata dupa aceea ? testament, mostenire sau contract de vanzare-cumparare cu clauza ?va multumesc anticipat
Multumesc distinsei d-ne moderator pt. traducere :kissing:
In contrapartida ar trebui sa pun pixul pe textul domniei sale, merita o corectie!
Textul, evident :giggle:
Colegii doamnei moderator, cei care modereaza aici, ar trebui sa-i aminteasca si sa aplice art. 2.4 din regulament, altminteri des invocat.
Asta daca nu aplica dictonul Quod licet Jovi, non licet bovi.
Contractul de întreținere nu este o liberalitate căci naște obligațiii de partea ambelor parti, o parte, debitorul obligației de întreținere, prestează Întreținerea in schimbul obținerii dreptului de proprietate asupra unui bun imobil ce aparține celeilalte parti din contract, creditorul obligației de întreținere. A nu se confunda contractul de vanzare cumparar cu clauza de întreținere si Prezumtia de donatie de la art.1091 alin 4, in plus acolo înstrăinarea trebuie făcută unui rezervatar, in cazul de fata nefiind vorba de așa ceva.
Încheiați contract de întreținere Prestați Întreținerea , adunati dovezi chitanței facturi si martori.
Doamna @DlGoe, nu e cazul sa aplicați o corecție nici textului, domnia voastră vorbiti de un contract de vânzare cu clauza de întreținere, eu de un contract de întreținere.
Apoi, nu știam ca sunteți responsabila cu monitorizarea activității moderatorilor.