avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... canD se poate constitui parte civila?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

canD se poate constitui parte civila?

Am primit citatie de la instanta sa ma prezint la instanta, (camera preliminara), m-am prezentat si mi s-a dat un nou termen. Motivul a fost ca am facut plangere impotriva solutiei de neurmarire/netrimitere in judecata conf.art, 340 Cpp.
Dupa cum am spus mai sus, m-am prezentat, mi s-a dat un nou termen, insa nu mi s-a adus la cunostinta despre dreptul meu de a ma constitui parte civila. Conf.art. 20 Cpp, organele judiciare (judecatoarea) are obligatia sa imi aduca la cunostinta acest drept de a ma constitui parte civila, lucru neefectuat.

Se mai poate face ceva? Fiind cercetare in camera preliminara, cercetarea judecatoreasca a inceput sau nu?
Note scrise se pot depune cu privire la admisibilitatea ori temeinicia plângerii, in rest ati inteles bine. Solutia o veti vedea pe portal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calea de atac nu exista? danaa1 danaa1 conform art. 341 alin 6 din cod proc.pen.este mentionat: În cauzele în care nu s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, judecătorul de cameră ... (vezi toată discuția)
Inceperea judecății Narcisa_ Narcisa_ Parchetul a emis ordonanta de clasare, iar judecatorul de camera preliminara a desfintat ordonanta (art. 341 cpp) în vederea completării urmăririi ... (vezi toată discuția)
Judecatorul de camera preliminara MariusDecebal MariusDecebal Judecatorul de camera preliminara in afara atribuţiilor pe care le exercită legat de legalitatea actelor si probelor are si atribuţii legate de verificarea ... (vezi toată discuția)