avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conventie cu cabinet medical individual medic de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conventie cu cabinet medical individual medic de familie

Sunt presedintele unei asoc de proprietari si doresc sa incheiem o conventie cu cabinetul medical individual (medic de familie) de la parter, cf. prevederilor art. 37 din HG 1588/2007, dar proprietarul cabinetului (sotul doctoritei) se opune vehement acestei idei, intrucat sustine dansul ca "furnizeaza servicii de sanatate gratuite", adica nu ia bani de la oameni, dupa exprimarea dansului - desi se stie ca are contract cu CASMB - iar utilitatile le plateste cf legii ca persoana particulara, apartamentul respectiv fiind proprietate personala. In art respectiv se precizeaza ca aceasta conventie se negociaza si se incheie cu comitetul executiv, dar greseala care s-a facut #-o este ca subiectul s-a supus dezbaterii in AG reconvocata la care au participat 10 proprietari (din 88), dintre care cei mai multi erau pacientii medicului si s-au jenat sa voteze impotriva lui, desi le-am explicat ca acesti bani ar fi bineveniti intrucat vor intra in fondul de reparatii, care este foarte mic raportat la necesitatile blocului.
Cum sa iesim din acest impas? Cum sa reparam greseala? :((

Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
coryzalia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:47, 7 Octombrie 2015
Acum, daca adunarea generala a votat ceva, e lege de acum.
Stabiliti pe viitor o alta adunare generale si readuceti in discutie problema.
coryzalia a scris:
..dar greseala care s-a facut #-o este ca subiectul s-a supus dezbaterii in AG reconvocata la care au participat 10 proprietari (din 88), dintre care cei mai multi erau pacientii medicului si s-au jenat sa voteze impotriva lui...

Pai de ce sa voteze impotriva lui? Ati pus la vot cine este impotriva doctorului?
Poate e o exprimare nepotrivita, dar nu trebuie sa voteze cineva impotruva altcuiva.
Ca sa intelegem si motivele doctorului, spuneti-ne ce i-ati cerut, ce vreti sa-i puneti la plata in plus fata de ceilalti proprietari.
Acestui apartament care are acum destinatia de cabinet medical trebuie sa-i repartizati acele cheltuieli normale ca oricarui alt apartament din asociatie. Daca are clienti care au acces prin casa scarii (fara intrare separat) sigur ca va trebui pus la plata si cu un numar de 2-3-7 persoane lunar, in functie de traficul la acest cabinet.
Daca cabinetul are o firma luminoasa, un baner afisat afara la usa, pe peretele blocului, trebuie sa plateasca o suma drept chirei pentru afisarea acestuia pe peretele blocului care este spatiu comun. Noi avem asemenea situatii si-am stabilit sume modice de 5-10-20 lei/luna in functie de marimea panoului.
Reveniti si spuneti-ne asupra caror sume nu v-ati inteles cu doctorii.
coryzalia
Prima intrebare : Dumneavoastra ati supus dezbaterii adunarii generale aceasta problema ? recunoasteti ca s a comis o greseala , aceea ca nu trebuia supusa votului adunarii generale, pentru ca art.42 din Legea 230/2007, spune ca " schimbarea destinatiei locuintelor , precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinatia initiala , conform proiectului initial al cladirii cu locuinte , se poate face numai cu avizul comitetului executivsi cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza , pe plan orizontal si vertical, spatiu supus schimbarii ".
Eu stiu ca trebuie ca fiind un sediu de firma , sa fie " decuplati " de la apa calda si rece , gaze , gunoi , plus energia electrica ca presupun ca are o firma luminoasa , femeia de serviciu , pai el ce doreste ; sa plateasca ca un apartament cu 2 persoane .
Reveniti cu amanunte , pentru a obtine informatiile dorite, oricum , o sa aveti probleme si in special daca nu veti fi sprijinit in special de catre proprietari, in caz contrar , isi merita soarta .
Acest cabinet functioneaza de ani de zile, deci la vremea cand s-a infiintat banuiesc ca a avut toate avizele necesare. Spun "banuiesc" pt ca nu am actele asociatiei din urma, eu sunt presedinte doar de cateva luni. Nu asta este problema, eu vreau sa aduc venituri suplimentare la fondul de reparatii si aceasta conventie este una din posibilitati. Nu are firma luminoasa, decat un mic afis de format A4 inramat in coltul blocului si un mic afis pe usa de la intrare in bloc, cu programul cabinetului. Intrarea se face prin bloc, iar argumentele pt a nu plati au fost ca sunt deja contorizati la electricitate si apa, iar gaze nu consuma pt ca nu se gateste acolo, nu castiga bani ca un cabinet stomatologic pt ca nu incaseaza cash de la pacienti si furnizeaza servicii gratuite de sanatate. Apart este proprietate personala, deci pt ce sa plateasca in plus? Ce daca legea prevede....
Chiar daca functioneaza de ani de zile asta nu inseamna ca trebuie ca greseala sa se perpetueze.
Hotararea AG poate fi atacata in instanta si sa se ceara anularea hotararii respective, pentru ca nu este de competenta AG.
Convocati Comitetul Executiv, stabiliti o ordine de zi, inclusiv situatia cabinetului medical. Apoi, in baza hotararii Cex, faceti o scrisoare catre reprezentantii cabinetului in care, invocati art.42 din Legea 230/2007 prin care solicitati incheierea acestei conventii.
In cadrul conventiei propuneti cu cat sa contribuie la cheltuielile pentru interfon, curatenie si afisaj.
Acele afise A4 despre care vorbeati nu are voie sa le puna fara aprobarea asociatiei. Fatadele blocurile sunt proprietate comuna si trebuie sa se plateasca pentru ele.
Daca refuza, in baza deciziei Cex faceti notificare cum ca le veti da jos acele afisa daca nu incheie conventia.
Argumentul ca de ce sa plateasca in plus este urmatorul: usa de la intrare si interfonul au un grad de uzura mai mare prin utilizarea de catre pacientii cabinetului, implicit se face mai multa mizerie la intrarea in asociatie... + faza cu cele doua afise.

Alte discuții în legătură

Sponsorizare fond de reparații Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu La parterul blocului este în chirie o firma tip CAZINOU, care urmează sa primească avizul de funcționare . Pentru aceasta, firma solicita avizul ... (vezi toată discuția)
conventie cu as.de proprietari (diferenta dintre cabinet individual si societate comerciala) ContSters122901 ContSters122901 Pietena mea, medic stomatolog, profeseaza in cadrul ``Cabinetului individual Dr....`` avand in proprietate un spatiu la parterul unui bloc de locuinte. ... (vezi toată discuția)
Conventia incheiata intre asociatia de proprietari si proprietarii spatiilor cu alta destinatie decat cea de locuit unicorn_tl unicorn_tl Bună ziua, Dețin un apartament la parterul unui bloc de locuințe, care a fost transformat legal (prin obținerea acordului proprietarilor şi al ... (vezi toată discuția)