avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conventie civila cu persoana fizica neautorizata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conventie civila cu persoana fizica neautorizata

Asociatia de proprietari al carei membru sunt, a angajat, cu conventie civila, o persoana fizica neautorizata pentru executarea unor lucrari de renovare a spatiilor commune, o persoana fizica neautorizata. Va rog sa-mi spuneti ce acte trebuiesc facute,daca trebuiesc declarate ( inregistrate ) undeva si ce taxe sau impozite trebuiesc platite? Lucrarea a fost incheiata, plata a fost facuta din casa si nu s-a intocmit nici un act pana in acest moment,desi cheltuiala a fost inregistrata in registrul de casa fara documente justificative sau dispozitie de plata. Administratora a trecut in registru de casa,CV ( conventie civila), renovare ghena si suma platita. Ce riscam in cazul unui control?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:14, 18 Februarie 2015
Aceste cheltuieli nu apar in lista de plata, pentru ca in ultimi 4 ani s-a adunat din chirii si penalizari, un fond de reparatii frumusel. Presedintele la doua zile de la investire a inceput aceasta lucrare pe care a dato ( puso la cale ) cu un membru al comitetului. Celalalt membru care a participat la asa zisa adunare de comitet, este finul presedintelui. In concluzie eu cred ca acesti 2-3 domni au de gand sa toace cat mai repede acel fond de reparatii, si sa-si insuseasca cat mai mult din el. Eu sunt hotarat sa-i opresc cat mai repede cu putinta, pentru ca sunt si banii mei si vreau sa fie folositi cat mai bine pentru blocul in care locuiesc si in care sunt destule reparatii de facut. Eu voi verifica in continuare toate actele si voi face in scris toate observatiile necesare acolo unde se incalca legea, in plus voi tine la curent locatarii. Daca locatarii nu vor reactiona in adunarea generala si nu-i vor schimba nu am ce sa le fac.
Sunt de acord cu dvs. Ganditi bine si va doresc mult succes!
Multumesc, speram totusi sa aflu niste idei mai eficiente decat ale mele pentru ai opri din actiunea de fraudare a asociatiei.
Eu ma gandesc ca suntem oameni rationali si ca gandim in spiritul legii.

Poate ne dati niste idei mai eficiente, adica, mai precis , la ce v-ati gandit, in plus fata de concluzia la care am ajuns?

Mai eficient: plangere la politie, DNA si alte organisme.
Mai radical: mana pe par, dat in capul presedintelui si a finului, scosi pe targa din bloc, inlocuiti cu persoane cu frica de lege si par...
Ce mai vreti, chiar asa sa va sfatuim?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare lucrari spatii comune in cadrul asociatiei de proprietari Dan1963 Dan1963 Care sunt actele care trebuiesc intocmite pentru executarea unei lucrari in cadrul asociatiei de proprietar? Respectiv proces verbal cu hotararea ... (vezi toată discuția)
Ce poate face un cenzor impotriva unui comitet executiv care nu respecta legea? Dan1963 Dan1963 Buna ziua, doresc sa deschid o discutie referitoare la posibilitatile cenzorului de a interveni in cazul in care constata ilegalitati din partea ... (vezi toată discuția)
Demis din comitetul executiv al unei asociatii absentnemotivat absentnemotivat Buna ziua, Azi am fost instiintat telefonic de catre presedinta asociatiei ca voi fi demis din Comitetul executiv pe motiv ca nu imi indeplinesc ... (vezi toată discuția)