Buna seara,
Intr-o actiune de partaj bunuri comune, in care imobilul se afla pe numele tatalui unuia dintre fostii soti, in cazul in care sotul care a fost tolerat in locuinta solicita expert, in vederea estimarii costului, celalalt sot este obligat sa accepte sa plateasca jumatate din tariful expertului?
Dar, avand in vedere ca imobilul apartine legal tatalui unuia dintre fostii soti, acesta nu se poate opune (fiind si el parte in proces)?
Mentionez ca imobilul a fost construit de tatal unuia dintre soti, dar au locuit cei doi, timp de ~10ani. In aceasta situatie instanta poate da un procent din locuinta si sotului tolerat in locuinta? Daca raspunsul este pozitiv, cum s-ar calcula procentul?
fara sa va supar incerc sa raspund - daca sotul a fost tolerat timp de 10 ani acuma repsectivul are pretentii la imobilul in care a locuit, fiind pe numele tatalui unuia dintre soti ? Dap, procentul este ZERO. Parerea mea :)
Dar ce partajeaza daca imobilul e pe numele fostului socru, contruita din banii lui ? Ce a cerut la partaj ?
Conteaza cine cere expertiza, daca o cere una din parti, aceea va plati, instanta e cea care dispune cine plateste, conteaza cui foloseste. Daca foloseste ambelor parti, ambele vor plati.
Imobilul este construit de socru (acte de proprietate, facturi, bonuri), insa cealalata parte aduce martori mincinosi (care primeaza in fata instantei, fata de actele depuse la dosar).
In ceia ce priveste expertiza ma gandeam ca ar trebui achitata de partea care o cere, insa am inteles ca s-ar putea impune sa fie achitata de ambele parti.
Sau, in situatia in care una dintre parti castiga, tot acea parte va achita si taxa executorului, chiar daca nu l-a solicitat ?
Partaj - imobil
28lacra
Buna ziua,
Spuneti-mi, va rog, ce sanse are o persoana care a construit un imobil, in care au locuit fiul si fosta nora, sa-si recastige imobilul, care ... (vezi toată discuția)