avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune partaj

Buna seara,
Intr-o actiune de partaj bunuri comune, in care imobilul se afla pe numele tatalui unuia dintre fostii soti, in cazul in care sotul care a fost tolerat in locuinta solicita expert, in vederea estimarii costului, celalalt sot este obligat sa accepte sa plateasca jumatate din tariful expertului?
Dar, avand in vedere ca imobilul apartine legal tatalui unuia dintre fostii soti, acesta nu se poate opune (fiind si el parte in proces)?
Mentionez ca imobilul a fost construit de tatal unuia dintre soti, dar au locuit cei doi, timp de ~10ani. In aceasta situatie instanta poate da un procent din locuinta si sotului tolerat in locuinta? Daca raspunsul este pozitiv, cum s-ar calcula procentul?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:47, 18 Februarie 2015
Care executor ? Daca veti avea de pun in executare o hotarare, onorariul si taxele le plateste creditorul, urmand sa recupereze de la debitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutionare partaj- sanse apel si taxa de timbru? 28lacra 28lacra Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta, daca are sens sau nu introducerea apelului. Pe terenului parintilor unuia dintre soti se construieste un imobil (in ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri imobile ane mari ane mari Buna ziua, Am o intrebare mai complicata si anume: am o cunostinta care in anul 2005 a divortat. In hotararea definitiva de divort, pe langa partajul unor ... (vezi toată discuția)
Partaj - imobil 28lacra 28lacra Buna ziua, Spuneti-mi, va rog, ce sanse are o persoana care a construit un imobil, in care au locuit fiul si fosta nora, sa-si recastige imobilul, care ... (vezi toată discuția)