avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reclamatie EMAG
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reclamatie EMAG

Unde as putea face o plangere impotriva companiei EMAG, dat fiind faptul ca ofera carduri cadou care nu se pot folosi decat pentru achizitionarea anumitor produse(electronice si electrocasnice) si care sunt extrem de scumpe, lucru nespecificat in momentul achizitionarii cardului??? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen 2018 , utilizator 10:02, 14 Decembrie 2018
Buna tuturor,
Ca sa ne lamurim...sau ca sa va lamuresc! Sotul meu a cumparat un telefon mobil in perioada sarbatorilor, de la EMAG, de pe pag lor, la care s-a aplicat o reducere cu acest card cadou in valoare de 299 RON. Fiind achizitionat pe pag web EMAG probabil a trebuit sa fie de acord cu termenii si conditiile, in care se specifica...obiectul in cauza.Urmeaza sa le gasim si sa le studiem. Stim ca se poate vinde, ca nu este nominal, dar evident nimeni nu vrea sa il cumpere pentru ca produsele pentru care il poti folosi sunt doar cele care NU intra in promotii sau au reduceri si ar trebui completata o suma de bani consistenta. Da....exact asta este intentia mea...sa reclam abuzul prin strategia de marketing de care suntem satui in Romania! Multumesc
Toate informatiile referitoare la cardul cadou sunt la vedere pe site:
[ link extern ]
Niciunde nu se sugereaza ca poate fi folosit la orice cumparatura efectuata ulterior.

Sotul meu a cumparat un telefon mobil in perioada sarbatorilor, de la EMAG, de pe pag lor, la care s-a aplicat o reducere cu acest card cadou in valoare de 299 RON.

De aici eu inteleg ca ati cumparat un produs intr-o campanie, am inteles bine?
Daca da, e valabila aceasta precizare:
Exceptie fac Cardurile Cadou obtinute de client in campaniile speciale desfasurate de eMAG; in aceasta situatie, Cardul Cadou da dreptul detinatorului la beneficiile inscriptionate pe el, in conditiile si cu restrictiile mentionate explicit in regulamentul si pagina Campaniei.


Exista si carduri cadou care se pot cumpara, utilizarea lor nu poate fi conditionata in niciun fel:
[ link extern ]

Ce fel de card cadou aveti dvs., cumparat sau oferit de comerciant? Poate nu am inteles corect mesajul dvs.
Buna ziua,
Am gasit discutia legata de cardurile cadou emag si as dori o parere avizata asupra situatiei mele.
Am un card cadou emag cumparat de o prietena pentru mine, inca valabil.
Am citit ce scrie pe site la conditiile de utilizare card cadou achizitionat, cum ca se utilizeaza la o singura comanda. Eu am utilizat partial suma la o comanda, urmand ca ulterior sa folosesc restul banilor la alta comanda. Greseala mea ca am avut convingerea ca functioneaza fara conditionari ascunse.
Problema este ca nu se mai poate, am pierdut suma ramasa in favoarea emag.
Aceasta nici macar nu se intoarce la persoana care a cumparat cardul.
Din cele citite aici anterior si din experiența mea cu alte carduri cadou de pe piata, folosite fractionat fara probleme, cred ca ar putea fi de un viciu de informare intentionat, prin omisiune.
Ar putea constitui un caz de actiune legala? Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz emag alinbetiu alinbetiu Buna ziua, ma numesc Alin si am o problema cu Emag, In data de 11.12.2015 am plasat o comadna la ei pe site la o saltea, confirmare comenzi sa facut pri email ... (vezi toată discuția)
Emag imi opresc 1000 lei din retur sorin.dima sorin.dima Salut. Pe 6 decembrie 2016 cand am comandat de la emag un televizor sony bravia pe care am platit 4000 de lei. La momentul respectiv aveau o promotie prin ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta impotriva unui retailer eu33 eu33 Poate parea o situatie puerila dar m-am saturat sa fiu abuzat de retailerii de mare avengura. Am cumparat produse de la un retailer de componente PC si am ... (vezi toată discuția)