avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este posibila mostenirea unor despagubiri morale?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este posibila mostenirea unor despagubiri morale?

Buna ziua,
Caz : Mai multi membri ai familiei mele au fost implicati intr-un accident rutier cu victime, printre care si mama mea. Au rezultat raniri grave si inclusiv moartea tatalui. Vinovat un alt sofer beat. De la avocat am inteles ca solutionarea acestui caz va urma o cale foarte lunga ce se va intinde pe parcursul catorva ani( intre minim 2 si maxim 6-7 chiar), proces penal, proces civil, eventuale recursuri etc. Deja au trecut 2 ani si abia s-a solutionat dosarul Politiei(expertize etc), acum fiind trimis catre Procuratura, la acest moment inca nu exista un prim termen al vreunei instante.
Din pacate, actualmente, sanatatea mamei este din ce in ce mai subreda din alte motive (cancer) care deci nu tin de urmarile leziunilor suferite in accidentul de care vorbeam, medicii fiind foarte circumspecti referitor la cat ar mai putea sa traiasca. Mama este o persoana in varsta care a suferit in accidentul respectiv leziuni foarte grave si care in urma acestui accident, teoretic, s-ar fi asteptat la niste daune morale poate chiar substantiale.
Intrebarea mea este deci, in cazul foarte posibilului deces al mamei inaintea solutionarii vreunui proces cu Asiguratorul, eventualele despagubiri ce ar fi vizat-o pe aceasta (in urma incheierii proceselor) pot fi mostenite de catre copiii sai ?
Cel mai recent răspuns: amotida , utilizator 19:01, 12 Februarie 2019
Daniel@77
Imi pare rau dar nu voi putea sa dau un raspuns care sa va elucideze. Si asta deoarece cazul nostru (descris in introducerea acestui subiect) s-a finalizat la cateva luni dupa ce deschisesem aici prezentul subiect; mama inca traia. Mai precis, dupa intrarea dosarului la Judecatorie, exact inaintea primului termen, asiguratorul celui vinovat de accident a transmis o oferta de despagubire avocatului partilor vatamate, oferta care -dupa negociere- a fost acceptata. A continuat doar partea penala in instanta, cu condamnarea finala a soferului vinovat de accident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale rca AlinaStoenescu AlinaStoenescu Buna! Am cateva intrebari legate de asigurarea RCA, in speranta ca cineva de pe forum imi poate raspunde. Asadar o sa expun mai intai situatia pentru a fi cat ... (vezi toată discuția)
Accident masina ContSters251902 ContSters251902 Buna ziua, Acum 2 saptamani am avut un incident rutier ,care din fericire sa soldat fara victime,dar masina mea a fost avariat foarte rau si intra la dauna ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu deces vostinarcornel vostinarcornel buna seara.Ma numesc Cornel ,sunt din Arad.As avea nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu un accident soldat cu deces.,v-am contactat din partea familiei ... (vezi toată discuția)