avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Eliberare factura in asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Eliberare factura in asociatie de locatari

Locuiesc intr-un bloc care forma de asocierea este ASOCIATIE DE LOCATARI
intrebarea mea este daca ptr plata cotelor de intretinere asociatia imi poate elibera factura fiscala?
Aceasta factura imi este necesara la fisc ptr deducere de impozite
Cel mai recent răspuns: Traian Danceanu , Consilier juridic 20:08, 18 Februarie 2015
Oricine poate emite factura pentru ca oricine poate cumpara de la papetarie un facturier si poate completa bucata de hartie cu pixul.

Dar e si folositoare acea factura in sine sau cheltuielile de care ne intreaba utilizatorul pot fi deduse si numai prin chitanta emisa?
Unui locatar i se poate emite de catre asociatie - de locatari, de proprietari - o fisa personala cu cheltuielile curente pe care trebuie sa le achite si / sau numai o chitanta, daca si le-a achitat.
El isi poate deduce acele cheltuieli si in baza chitantei, asa cum si noi, la asociatie, ne scadem din cash in Registrul de casa in baza unor bonuri sau chitante fiscale diferite bunuri sau servicii achitate.

Revin: cel care primeste o factura trebuie sa poata sa o deduca.
Pentru asta e nevoie ca emitentul sa aiba cod fiscal.
Despre asta era vorba ....
Sa raspund d-lui consultant amvirdan, daca pentru mine era intrebarea cu codul fiscal:
DA asociatia noastra de locatari are CIF, eliberat de M. fin. inca din 1995.
Pe data de 19.05.1995, As. Loc. a intocmit o cerere, prin care solicitam inregistrarea la Directia Generala a Finantelor Publice si Controlului Financiar de Stat a judetului Iasi, conform Legii nr. 31/1990 si a Legii nr.41/1991... Asa era atunci, ce sa zic?
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
Admin, administrator
Intrebarea pusa initial suna as: "Locuiesc intr-un bloc care forma de asocierea este ASOCIATIE DE LOCATARI
intrebarea mea este daca ptr plata cotelor de intretinere asociatia imi poate elibera factura fiscala?
Aceasta factura imi este necesara la fisc ptr deducere de impozite"

Am raspuns la aceasta intrebare.
As solicita sa nu ne pomenim numele agresiv pe internet !
Nu de alta dar raman urme...

Am studiat cu atentie topicul: eu nu am pus o intrebare, am facut o afirmatie.
Daca aveti CIF este in regula pentru cel ce primeste factura si o foloseste in contabilitatea firmei.
S-a afirmat ca oricine poate intocmi o factura.
La prima vedere raspunsul este da: oricine poate cumpara un facturier, un pix si sa inceapa sa-l scrie.

Ca responsabilitate, doar o entitate care are CIF poate emite factura.
Altfel, raspunde ...
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
aafirmat: a scris:

Ca responsabilitate, doar o entitate care are CIF poate emite factura.
Altfel, raspunde ...

Sunt de acord cu dumneavoastra doar daca ne specificati temeiul juridic, altfel nu sunt dispus sa va cred pe cuvant.
Ati afirmat: "Altfel raspunde ..." ... Intrbare e cum raspunde? Ghilotina, spanzuratoare, ars pe rug, pluton de executie, puscarie, amenda ... cum mai exact? In ce temei juridic este sanctionata persoana care emite factura? Recunosc ca nu am studiat in amanunt legislatia in domeniu, e posibil sa fie vreo reglementare dar daca nu ne-o comunicati eu nu va cred pe cuvant.
Tot ce nu-i interzis este permis ... :-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura de la asociatie timpuriu timpuriu doresc sa mi se elibereze factura fiscala pentru valoarea plati cotelor de intretinere mentionez ca presedintele si adiministratorul refuza eliberarea ... (vezi toată discuția)
Facturare-incasare expertiza extrajudiciara ingerasmic ingerasmic Buna ziua, Ma aflu la prima mea expertiza extrajudiciara pentru o asociatie de proprietari si din pacate nu reusesc sa-mi dau seama de cateva aspecte ce tin ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari este obligata sa emita si factura? skydegirl skydegirl Am o intrebare...daca in bloc sau la curte cu mai multe apartamente, isi are sediul si o societate comerciala, asociatia de proprietari(asociatia fiind ... (vezi toată discuția)