avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM

Buna ziua. Jurista firmei la care m-am angajat face decizie pentru suspendarea CIm in cazul tuturor concediilor medicale. La sfarsitul concediului face decizie de revenire. Este corect?
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 00:20, 18 Iunie 2009
mihaela_cva a scris:

si apoi cum ramane cu fraza: pe durata suspendarii CIM inceteaza drepturile si obligatiile partilor?

Cam asa ramane:
Art. 49 Codul Muncii
(2) Suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator.
(3) Pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât cele prevăzute la alin. (2), dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne.
(4) În cazul suspendării contractului individual de muncă din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendării acesta nu va beneficia de nici un drept care rezultă din calitatea sa de salariat.
ai dreptate!!!=D>
In opinia mea, fiind o suspendare "de drept" in cazurile prevazute de dispozitiile codului muncii, aceste dispozitii se aplica automat.Decizia vine pentru concretizarea raportului juridic de munca, caruia i se aplica suspendarea.Trebuie analizate cauzele care conduc la suspendare si efectele produse de suspendare, potrivit art.49 din Codul muncii. Astfel, o situatie se naste cand angajatul are CIM suspendat pe perioada incapacitatii temporare de munca - depinde si aici de "intinderea" incapacitatii, de diagnostic,etc- si alta cand CIM este suspendat in conditiile art.50 lit.h)...
Subscriu punctului de vedere al d-lui consultant Tudor Valeriu.
Sunt de aceeaşi părere cu doamna avocat Albu: dacă suspendarea e de drept, nu e necesar niciun alt act (ex. decizie a angajatorului). Semnificaţia expresiei "de drept" este "care acţionează automat, prin efectul legii, fără necesitatea intervenţiei vreunei persoane".
Cât despre "decizia de revenire", e un act complet benign - nu e cerut de lege, nu e nici necesar, nici dăunător.

Reamintesc şi obligaţiile impuse de Decretul 92/1976 şi de OMM 136/1976 în legătură cu situaţiile de "întrerupere" a contractului de muncă.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Suspendare si plata cm coca_lb coca_lb Pe perioada concediului medical se suspenda CIM? Daca da atunci plata pe zilele de CM cum se efectueaza? Daca se suspenda cf art 50 b, atunci de ce se ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a cim ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Daca un salariat a savarsit abateri disciplinare in mod repetat, consum de bauturi alcoolice in timpul programului, scandal, lovirea unei colege, ... (vezi toată discuția)
Prenatal in somaj tehnic hela hela Va rog,spuneti-mi daca am semnat pentru a intra in somaj tehnic,mai pot intra in prenatal?Cu alte cuvinte prenatalul anuleaza decizia de somaj tehnic?Va ... (vezi toată discuția)