avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM

Buna ziua. Jurista firmei la care m-am angajat face decizie pentru suspendarea CIm in cazul tuturor concediilor medicale. La sfarsitul concediului face decizie de revenire. Este corect?
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 00:20, 18 Iunie 2009
Foarte corect ce ne spune @carlos2008 !

Din acest considernt sunt inutile si deciziile de incetare a contractului cu acordul partiulor sau prin demisie, pe care totusi multe ITM-uri le solicita cu insistenta. ;)
carlos2008 a scris:

Nu este corect deoarece incapacitatea temporara de munca suspenda de drept CIM. Angajatorul nu poate DECIDE suspendarea CIM, poate eventual constata existenta unei situatii de fapt. Decizia este un act unilateral al angajatorului. Suspendarea de drept opereaza prin efectul legii.

1. Foarte bine, subscriu la fiecare cuvant scris de @carlos2008.
2. Am avut controale de la ITM, ca nu mai tin minte numarul ! Nu am fost intrebata de aceste decizii, cum o sa fac decizie la o suspendare de drept.
3. Eu recomand celor care au exces de zel, sa citeasca legislatia care este in vigoare pentru raporturi de munca.
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare si plata cm coca_lb coca_lb Pe perioada concediului medical se suspenda CIM? Daca da atunci plata pe zilele de CM cum se efectueaza? Daca se suspenda cf art 50 b, atunci de ce se ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a cim ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Daca un salariat a savarsit abateri disciplinare in mod repetat, consum de bauturi alcoolice in timpul programului, scandal, lovirea unei colege, ... (vezi toată discuția)
Prenatal in somaj tehnic hela hela Va rog,spuneti-mi daca am semnat pentru a intra in somaj tehnic,mai pot intra in prenatal?Cu alte cuvinte prenatalul anuleaza decizia de somaj tehnic?Va ... (vezi toată discuția)