avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauza de tigara reglementata legal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauza de tigara reglementata legal?

buna ziua

va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege in Romania care reglementeaza pauza de tigara? Am colegi fumatori care sustin ca se acorda 5 minute la fiecare ora pentru fumat. Am cautat pe internet vreo lege in acest sens insa fara succes. Incep sa cred ca este doar o nascocire a lor ca pretext pentru astfel de activitati. Sunt curios ce primesc cei cuminti care nu fumeaza? :D

PS: legea conform caruia persoanele care lucreaza la calculator au dreptul la 10 minute de pauza pare mai plauzibila.

Cosmin
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 17:44, 18 Iunie 2009
ccosmin a scris:

Sunt de acord sa fumezi, atata timp cat si treaba e facuta.


De acord, dar trebuie să admit că uneori degeaba te scremi, :) că tot nu-ţi vine ...ideea genială începand de la care redactarea unei hârtii merge strună.

M-am tot învartit ieri in jurul unei întâmpinari. M-am apucat s-o scriu deşi nu m-a împins vreo nevoie imperioasă (mai e până-n septembrie şi până atunci tot n-o citeşte nimeni). Anume împrejurări, da: casa mai nearanjată ca de obicei (după o renovare); un aspirator prin preajmă care mă călca pe nervi (ar fi trebuit să-l folosesc); un tip care a bătut la uşă numai pentru că a greşit etajul; vecinul meu care ţipa la nevastă-sa numai pentru că un "adevarat barbat" trebuie să urle la cineva şi, peste toate astea, o stare launtrică cu greu repetabilă, deşi nu din cele mai inspirate, recunosc.

Dacă mi-ar fi suflat vreun şef in ceafă l-aş fi scos din minţi cu toate pauzele pe care le-am luat şi tigarile pe care le-am fumat, tot pritocind la ea. Într-un târziu am renunţat să mai scriu ceva şi-am lăsat-o ...să dospească.
M-am trezit şi-am terminat-o azi dimineaţă pe la ora 5.30. Imi place ce-a iesit. E brici. Acum ar putea să facă şi ceva valuri. Ieri imi părea doar o adunătură de vorbe care semănau cu apa-ntr-o băltocă, având şanse ca, până-n septembrie, să mai facă şi mătasea broaştei.

Mi se par lipsite de exact cele ce vreau să spun... Dar cam asta e ideea: in profesia noastră lucram cu ...ideea, domnilor, cu puncte de vedere mai mult sau mai puţin argumentate. ªi încă nu s-a inventat un metru etalon care să le măsoare sau, mai rău, care să măsoare corectitudinea unui punct de vedere. Din pricina asta are să mă calce pe nervi orice sef căruia i se pare că numeri vrăbiile din pom dacă rămâi cu privirea pierdută pe geam căutând o idee care să se potrivescă mai bine în locul celei pe care tocmai ai scris-o. Avocatură la normă eu nu ştiu să fac. Poate în alte profesii şi meserii merge să măsori şi pauzele...

Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
romascanu, moderator
Magda Staicu a scris:

de cite ori citesc topicul asta ... mai aprind o tigara ... si mai iau o pauza... :bully:


Si eu la fel:D

In avocatura nu prea exista pauza cu adevarat.
Este greu sa nu gandesti.De aceea, cum se poate masura cuantumul onorariului avocatului?
Cu ce unitate de masura?
Ca vorbesti la instanta 10, 15, sau 45 de minute?
Pana sa vorbesti trebuie sa gandesti si anterior sa studiezi cazul.

Ideile pot face diferenta in ceea ce priveste soarta unui proces.
Dar, in Romania justitiabilii nu platesc gandirea intrucat adesea e scumpa si nu e chiar la indemana oricui.
Si atunci mai aprindem o tigara...
Aveti perfecta dreptate domnule av.Lascoschi !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa Bazilman Bazilman In cazul unui program de lucru de 9 ore din care 1 ora este pauza: Ce cuprinde aceasta pauza? In aceasta pauza de masa se pot contoriza toate celelalte ... (vezi toată discuția)
Este prevazut undeva? palcristina palcristina Buna ziua, As avea si eu o intrebare.In timpul desfasurarii activitatii la locul de munca este prevazut in codul municii cumva ca un salariat ar avea ... (vezi toată discuția)
Interzicerea fumatului la locul de munca ContSters94049 ContSters94049 sunt intr-o situatie in care nu stiu ce sa fac. am primit un mail de la unul din directori care, si citez: \"[...] va recompensam cu INTERZICEREA fumatului ... (vezi toată discuția)